Antena Meniu Search
x

Angelina Jolie, reacţie la acuzaţiile privind cruzime faţă de copiii din Cambogia: "Sunt supărată că un exerciţiu simulat de improvizaţie a fost descris în presă ca şi cum ar fi fost un scenariu real"

Actriţa americană Angelina Jolie, acuzată de "cruzime" faţă de copiii din Cambodgia, a negat cu vehemenţă că i-ar fi înşelat pe minorii care au participat la audiţiile organizate în această ţară asiatică pentru a fi distribuiţi în noul ei lungmetraj, informează luni BBC.

Actriţa americană Angelina Jolie, acuzată de "cruzime" faţă de copiii din Cambodgia, a negat cu vehemenţă că i-ar fi înşelat pe minorii care au participat la audiţiile organizate în această ţară asiatică pentru a fi distribuiţi în noul ei lungmetraj, informează luni BBC.

Vedeta hollywoodiană, care este emisar special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), a recrutat mai mulţi copii cambodgieni pentru a juca în cel mai recent lungmetraj regizat de ea, 'First They Killed My Father', un film despre atrocităţile comise în timpul regimului Khmerilor Roşii din Cambodgia.

Angelina Jolie a spus că este "fals şi supărător" faptul că oamenii au interpretat eronat modul în care ea a descris procesul audiţiilor din Cambodgia. 

"Sunt supărată că un exerciţiu simulat de improvizaţie, realizat pentru o scenă din film, a fost descris în presă ca şi cum ar fi fost un scenariu real", a reacţionat Angelina Jolie într-o declaraţie oficială.

Pe acelaşi subiect

"Scopul acestui film este de a atrage atenţia asupra ororilor trăite de copii în timpul războiului şi de a sprijini lupta de protejare a lor. Sugestia că sume reale de bani au fost luate de la copii în timpul unor audiţii este falsă şi supărătoare. Aş fi indignată eu însămi dacă s-ar fi întâmplat aşa ceva", a adăugat vedeta americană.

Angelina Jolie a acordat de curând un interviu revistei Vanity Fair în care a vorbit despre acest film şi a explicat un joc folosit de echipa de producţie a peliculei, ce a constat în a oferi bani unor copii săraci, cărora producătorii le-au luat apoi acele sume.

Interviul a stârnit indignare în opinia publică americană, iar multe persoane au acuzat-o pe Angelina Jolie că este "o persoană exploatatoare".

În interviu Angelina Jolie a explicat modul în care membrii echipei de producţie au vizitat mahalalele şi orfelinatele din Cambodgia pentru a găsi actori pentru noul ei film, dezvăluind că producătorii căutau 'în special copii care au avut parte de o viaţă dificilă'.

 În cadrul acelui joc organizat în timpul audiţiilor, copiilor li s-a cerut să fure bani şi, apoi, după ce erau prinşi, să inventeze o scuză prin care să explice motivul furtului.

"Srey Moch - selectată pentru rolul principal - a fost singurul copil care a privit fix acei bani foarte, foarte mult timp", a dezvăluit Angelina Jolie în acel interviu.

"Atunci când a fost obligată să îi înapoieze, a fost copleşită de emoţie... Mai târziu, când a fost întrebată la ce îi trebuiau acei bani, a spus că bunicul ei murise, iar familia ei nu avea suficienţi bani pentru o înmormântare potrivită", a adăugat vedeta americană.

Controversata relatare făcută de Angelina Jolie procesului de casting a generat indignare în rândul multor internauţi, iar unii dintre utilizatorii reţelelor de socializare au spus că acele audiţii au fost "abuzive din punct de vedere emoţional şi pline de cruzime". 

 Există însă şi fani care au sărit în apărarea actriţei Angelina Jolie.

"First They Killed My Father" este cel de-al patrulea film regizat de Angelina Jolie şi reprezintă prima peliculă pe care artista americană o realizează pentru platforma de streaming Netflix. 

Filmul are la bază un volum de memorii scris de o supravieţuitoare a genocidului comis de Khmerii Roşii în Cambodgia şi este narat din perspectiva unui copil. 

La începutul anului, Angelina Jolie a declarat pentru BBC că speră ca acest lungmetraj să îi ajute pe cambodgieni să vorbească într-un mod mai deschis despre acea perioadă traumatizantă din vieţile lor.

Filmul a fost proiectat în februarie în avanpremieră în Cambodgia şi va fi proiectat la festivalul Internaţional de Film de la Toronto (7 - 17 septembrie). O dată de lansare în cinematografe nu a fost încă anunţată.

Sursă: Agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vedete » Angelina Jolie, reacţie la acuzaţiile privind cruzime faţă de copiii din Cambogia: "Sunt supărată că un exerciţiu simulat de improvizaţie a fost descris în presă ca şi cum ar fi fost un scenariu real"