Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto 14 judeţe şi Capitala, sub avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă. Vor fi peste 40 de grade la umbră

Capitala şi 14 judeţe se află, sâmbătă, sub avertizări de vreme extremă. Astfel, în județele Călărași, Ialomița, Brăila și în partea continentală a județului Constanța este cod portocaliu de caniculă, iar sud-vestul, centrul și nordul Munteniei, sudul și centrul Moldovei și în cea mai mare parte a Dobrogei este cod galben de arșiță.

de Redactia Observator

la 03.08.2024 , 08:38

Sâmbătă, 3 august, este în vigoare un cod galben de caniculă și disconfort termic în sud-vestul, centrul și nordul Munteniei, sudul și centrul Moldovei și în cea mai mare parte a Dobrogei. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi în general de 35...36 de grade, în timp ce minimele se vor situa în jurul a 20 de grade. Potrivit ANM, pe parcursul zilei de sâmbătă instabilitatea atmosferică va fi accentuată în sud-vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte, iar seara și noaptea, în special în est și sud-est.

Tot sâmbătă, în Călărași, Ialomița, Brăila și partea continentală a județului Constanța va fi cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade Celsius, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade Celsius, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Articolul continuă după reclamă

Prognoză specială pentru Capitală

De sâmbătă până duminică dimineața, la ora 9.00, vremea va fi în continuare caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, astfel disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 36 de grade și cea minimă va fi de 18...20 de grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări spre seară și noaptea când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a zilei, în general cu viteze de 40...50 km/h, dar posibil de scurtă durată și cu aspect de vijelie în timpul ploilor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Vremea » 14 judeţe şi Capitala, sub avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă. Vor fi peste 40 de grade la umbră