Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video 15 județe sub cod de furtuni până la ora 21. În Buzău, o ploaie torențială a făcut prăpăd în doar câteva zeci de minute. "Am scos copilul pe geam"

Sunt probleme mari în Buzău din cauza vremii. Zeci de gospodării au fost inundate după codul portocaliu de ploi şi vijelii. De teamă, oamenii şi-au scos copiii pe geam şi i-au dat rudelor să-i îngrijească. Situaţii de urgenţă au fost şi în Cluj. O femeie de 60 de ani a ajuns la spital după ce şoferul troleibuzului în care se afla a virat brusc pentru a ocoli un arbore care stătea să cadă. Codul portocaliu a expirat, dar a rămas în vigoare unul galben. 15 judeţe din ţară încă sunt ameninţate de furtuni

de Redactia Observator

la 22.05.2023 , 17:26

Vremea a făcut ravagii în judeţul Buzău. O ploaie torenţială a inundat zeci de gospodării în localitatea Dâmbroca. Apa a umplut străzile din sat şi a intrat în casele oamenilor.

Ravagii după o ploaie torențială

Localnic: Uitaţi aici cum e ud, cât a fost apa. Era apa până la genunchi. Şi aici, am scos parchetul. Am scos tot.

Vezi și

Locuinţa familiei Radu a fost plină de apă. De teamă, au scos copilul pe geam şi i l-a dat în grija naşei sale.

Pe acelaşi subiect

Săndica Radu: Am scos copilul pe geam, pe geamul ăla de acolo, i l-am dat lui cumătra, era săraca udă până aici. L-a luat la ea acasă.

Radu Gheorghe: Când am ieşit afară nu puteai să treci, era apa până la jumătatea gardului.

Un alt vecin din sat, care s-a trezit cu apa din curte, a încercat să-şi salveze animale.

Bărbat: Porcii să-i urc une e locul mai sus. Păsări de astea nu am mai putut să le salvez, sunt toate moarte prin curte.

Autoritățile locale au venit să evalueze pagubele şi speră să obţină ajutor de la Guvern pentru cei afectaţi.

Sorin Tănase – primarul comunei Săgeata: Facem evaluarea exactă în fiecare gospodărie, facem poze, proces verbal şi sperăm ca Guvernul să vină în sprijinul nostru.

În localitate au fost inundate cel puţin 40 de gospodării. Judeţul a fost afectat şi de vijelie.

Vlăduț Pârvu, ISU Buzău: Vântul puternic a rupt un arbore ce s-a prăbuşit peste 3 autoturisme staţionate pe Aleea Paltinilor în municipiul Buzău. 

Au fost probleme şi pe calea ferată din cauza vremii. Pe linia dintre Ilfov şi Dâmboviţa, între localităţile Periş şi Dârza, un tren a avut întârziere după ce mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt şi au rupt un fir de curent. Garnitura care trebuia să meargă spre Buzău şi-a reluat circulaţia după 82 de minute de întârziere.

Şi în Cluj, vremea a făcut probleme. Ploaia i-a împedicat pe oameni să se bucure de evenimentele organizate cu ocazia Zilelor Oraşului. Cei care au vrut totuşi să nu piardă spectacolele au stat sub umbrele.

Furtuna a provocat probleme şi în trafic. O femeie de 60 de ani a ajuns la spital după ce şoferul troleibuzului în care se afla a tras brusc de volan ca să evite un arbore care s-a înclinat spre drum. Femeia s-a dezechilibrat şi s-a lovit la cap.

Meteorologii au emis şi astăzi un cod galben de ploi şi vijelii, în 15 judeţe din ţară. Avertizarea este valabilă până la ora 21. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Vremea » 15 județe sub cod de furtuni până la ora 21. În Buzău, o ploaie torențială a făcut prăpăd în doar câteva zeci de minute. "Am scos copilul pe geam"