Antena Meniu Search
x

26 de județe, sub avertizare cod galben de vreme severă în următoare ore. Ploi torențiale și vijelii până diseară

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o nouă avertizare cod galben de vreme severă. De astăzi, de la ora 10.00, până diseară, este valabilă o alertă de ploi torențiale și vijelii în zona montană. Vor fi afectate 26 județe, total sau parțial. În București, meteorologii anunță vreme caldă cu posibile ploi după-amiaza și seara.

de Redactia Observator

la 15.08.2023, 10:06

Codul galben de furtuni este în vigoare în intervalul 10 august, ora 10 – 10 august, ora 20.

În zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50...60 km/h) și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Potrivit ANM, astfel de manifestări vor fi izolat și în restul teritoriului.

Harta județelor afectate de codul galben de furtuni

meteoromania.ro

Vreme caldă cu posibile ploi după-amiaza și seara, joi, în Capitală

Vremea se menține caldă în Capitală, dar joi după-amiaza și seara sunt posibile ploi, potrivit prognozei speciale pentru București emisă de ANM. Joi, între orele 10.00 și 20.00, vremea va fi în general frumoasă în București. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza și seara, când vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperatura maximă va fi de 29-30 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » 26 de județe, sub avertizare cod galben de vreme severă în următoare ore. Ploi torențiale și vijelii până diseară