Antena Meniu Search
x

Video "A fost până la geam. Am crezut că ne duce, atât era de mare". Peste 20 de familii din Bistriţa s-au trezit cu puhoaiele în casă. Cod roşu de inundaţii emis

Vreme la extreme în România. A fost cod roşu de inundaţii în mai multe judeţe din nordul ţării, unde oamenii s-au trezit cu puhoaiele în gospodării. În vest şi sud-est însă, a fost primăvară, cu peste 20 de grade Celsius. Temperaturile au fost atât de ridicate, încât unii oameni s-au încumetat să facă baie în apa mării. 

de Redactia Observator

la 03.12.2023, 10:03

Vezi și

Peste 20 de case din comuna Maieru, judeţul Bistriţa-Năsăudau fost inundate după ce a fost emis un cod roșu de inundații. 

Localnic: ​Mi-am ridicat nişte saci cu mălai, cartofii sunt toţi în apă. A fost până la geam. A mai scăzut de azi-noapte. 

Bătrână: Am crezut că ne duce, atâta era de mare, până la trepte. 

Localnic: Ne-am pus pompe electrice şi scoatem apa din beciuri să putem intra să vedem pagubele cât sunt de mari, că acum nu putem intra că apa trece de mijloc, de brâu.

Pe acelaşi subiect

Râurile din județ s-au umflat şi au blocat şi un drum din comuna Măgura Ilvei, iar mai multe gospodării au rămas izolate. Autorităţile au intervenit cu mai multe utilaje. 

Ploile abundente au făcut ravagii în mai multe localităţi

Şi în localitatea Năsăud au fost probleme. Someşul Mare a săpat sub un drum care risca să se surpe în orice moment. Tot din cauza ploilor abundente, drumul către Cascada Vălul Miresei, din localitatea Răchițele a fost închis preventiv. În satul Poiana Horea, din comuna Beliş, localnicii au primit mesaje Ro-alert de vreme rea. 

În sud în schimb, temperaturile au fost ca în plină primăvară. La Constanţa, oamenii s-au plimbat pe faleză şi au intrat în marea care a avut 12 grade. De altfel, la ora 14 s-au înregistrat 21 de grade la Mangalia, 20 la Tulcea şi Cernavodă. 

Cald a fost şi la Sibiu sau Timişoara. 

Turist: Este ciudat. Noi am venit pregătiţi de frig. 

Şi în Bucureşti oamenii au ieşit la plimbare ca într-o zi de primăvară.  

Localnic: Noi profităm cât este cald, iesim in parc, ne intalnim cu prieteni, îl scoatem şi pe cel mic. 

De astăzi, însă, vremea se va răci semnificativ.

Oana Păduraru, meteorolog: În cursul noptii care urmează pătrunde treptat în vestul, nord vestul şi apoi si in centrul ţării, o masă de aer rece care va determina scăderea valorilor de temperatură 

Începutul săptămânii viitoare va aduce în toată ţara temperaturi scăzute, dar normale pentru această perioadă a anului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » "A fost până la geam. Am crezut că ne duce, atât era de mare". Peste 20 de familii din Bistriţa s-au trezit cu puhoaiele în casă. Cod roşu de inundaţii emis