Antena Meniu Search
x

Video Record de Ziua Naţională: peste 100.000 de români, la cea mai grandioasă paradă militară, în Capitală. Imnul României, interpretat de fiul celebrului Nicu Gigantu'

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Zi de mare sărbătoare, pentru noi toţi indiferent unde ne am afla...105 ani de la Marea Unire! Cea mai spectaculoasă paradă de până acum a scos în stradă un număr record de oameni, peste 100.000, numai la Bucureşti. Am fost acolo si chiar a fost şi cea mai impresionantă demonstraţie de forţă a Armatei române şi a aliaţilor noştri. Pentru prima dată "au defilat" elicopterele Black Hawk şi dronele Bayraktar. Şi peste toate, vremea a fost excelentă. 

de Redactia Observator

la 01.12.2023, 19:33

Vezi și

Românii au uitat pentru o zi de griji şi s-au bucurat din plin de Ziua Naţională. Pe o vreme blândă, de toamnă, au sărbătorit împreună în stradă, la paradă. În Bucureşti, a fost o participare record la Arcul de Triumf. Peste 100.000 de oameni au admirat cea mai mare desfăşurare de tehnică militară din istorie.

Bianca Iacob, reporter Observator: La mulţi ani, România! Cea mai mare paradă naţională din ultimii ani şi cel mai mare public de până acum. Estimările sunt că 100.000 de oameni au ieşit pe străzile din Capitală, lângă Arcul de Triumf pentru a vedea defilarea militarilor şi tehnica. Ca să prindă un loc mai bun s-au urcat pe garduri şi în copaci. 

Peste 2.500 de militari, români şi străini, au participat la Parada Militară de 1 Decembrie

Peste 2.500 de militari, români şi străini, au participat la defilarea din acest an. Pentru prima dată au făcut "paradă" celebrele elicoptere Black Hawk şi dronele Bayraktar

Pe acelaşi subiect

Bogdan Dinu, reporter Observator: Elicopterul cu care zburăm este un IAR 330 de luptă, produs de cei de la IAR, peste 160 de astfel de aeronave au fost produse la Braşov.

Cristina Filip, reporter Observator: Mă aflu într-unul dintre cele peste 150 de mijloace tehnice aduse la defilare pentru Parada de 1 decembrie. Vorbim despre un Piranha 5, transportor blindat care a intrat în dotarea Forţelor Terestre începând cu anul 2020.

Imnul de stat a fost interpretat de baritonul Alex Constantin

Noile blidate i-au impresionat deopotrivă pe părinţi şi copii. În acest an, imnul de stat a fost interpretat de baritonul Alex Constantin, fiul celebrului lăutar Nicu Gigantu.

Alex Constantin, bariton: De fiecare dată fac asta cu onoare, cu simţ de răspundere. Nu poate fi descris în cuvinte, un moment cel puțin emoționant, un moment onorabil. Este o mare pentru mine o mare realizare și mă bucur că pot reprezenta țara. 

Liderii statului au sărbătorit la Bucureşti, Simion a plecat la Alba Iulia cu 500 de susţinători

Parada a fost urmrită din tribuna oficială de preşedintele Klaus Iohannis, care i-a avut alături pe Premierul Marcel Ciolacu şi președintele Senatului, Nicolae Ciucă. În timp ce mai marii statului sărbătoreau la Bucureşti, liderul AUR a închiriat un tren cu 35.000 de euro şi a plecat la Alba Iulia alături de 500 de susţinători.

Alex Prunean, reporter Observator: Peste 25.000 de oameni au ales să-şi petreacă în acest an Ziua Naţională a României în oraşul Marii Uniri, în locul în care acum 105 de ani s-au auzit pentru prima dată cuvintele: De azi, ne unim pe veci cu patria mamă, România! 

La Iaşi, vedeta paradei a fost Rita, un cal al Jandarmeriei care a participat la ultima ei defilare

Ceremonii au fost şi în alte oraşe istorice. La Constanţa, pasul de defilare s-a dovedit o adevărată provocare pentru unii militari. Iar la Iaşi, în inima Moldovei, vedeta paradei a fost Rita, un cal al Jandarmeriei care a participat la ultima ei defilare. După 20 de ani de activitate va fi retrasă din suită: "Doamne ajută să fie Rita Sănătoasă şi să aibă parte de o pensie îndelungată!"

În Capitală, recordul de participare s-a văzut direct în trafic. Metroul a fost neîncăpător pentru oamenii care au venit la paradă. Unii au trebuit să aştepte două sau chiar trei trenuri ca să poată urca. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Record de Ziua Naţională: peste 100.000 de români, la cea mai grandioasă paradă militară, în Capitală. Imnul României, interpretat de fiul celebrului Nicu Gigantu'