Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de caniculă în România. Cod portocaliu în 5 județe și galben în aproape toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben și portocaliu de caniculă. Valul de căldură va fi mai accentuat în cinci județe din vestul teritoriului, care se vor afla sub cod portocaliu.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.07.2021, 11:38

Meteorologii au emis miercuri o avertizare cod portocaliu de caniculă valabilă în cinci județe din vestul țării și o avertizare cod galben valabilă în mare parte din țară.

Potrivit ANM, sunt sub avertizare cod portocaliu județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin. În aceste zone vremea va fi caniculară și disconfortul termic accentuat. Temperaturile maxime vor fi de 36-39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22-20 de grade.

Avertizarea este în vigoare miercuri. De asemenea, în județele Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Cluj, Alba, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău și Iași sunt sub avertizare cod galben. În aceste zone, valul de căldură va persista, local va fi caniculă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a țării. Începând din după-amiaza zilei de joi, în jumătatea de vest a țării instabilitatea atmosferică se va accentua.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

Caniculă în București, în următoarele două zile

Potrivit prognozei speciale a ANM, de miercuri de la ora 10.00 până joi la ora 9.00, vremea va fi călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al

disconfortului termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii 34 de grade, iar cea minimă nu va coborî sub 20 de grade. Joi, de la ora 9.00 la ora 22.00, disconfortul termic se va menține accentuat, va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Vremea » Alertă meteo de caniculă în România. Cod portocaliu în 5 județe și galben în aproape toată țara