Antena Meniu Search
x

Video Vară la extreme în România: Între caniculă şi vijelii. Urmează o săptămână de foc

E vara extremelor. Dacă în estul ţării şi în centru e cod galben de ploi şi vijelii până diseară la ora 23:00, vestul ţării e sub cod galben de... caniculă. Arşiţa va cuprinde treptat întreaga ţară şi vom avea o săptămână de foc. Termometrele vor arăta chiar şi 39 de grade Celsius, la umbră.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 12.07.2021, 20:40

Vezi și

Astăzi au fost temperaturi extrem de ridicate şi doar pe lângă fântâni sau la piscină dacă puteai rezista. Meteorologii spun că aşa va fi, în vestul ţării, şi în zilele următoare. Până pe 14 iulie există în vigoare un cod galben de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă pentru Arad, Timiş, Bihor, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj şi Olt.

Cod galben de vijelii

În alte zone din ţară, însă, va ploua. Meteorologii au emis o avertizare de cod galben de atmosferică accentuată, adică averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și pe alocuri grindină, valabil până în acestă seară la ora 23:00.

Avertizarea este valabilă pentru tot estul ţării, dar şi pentru mai multe judeţe din nordul şi sudul României. Treptat, arşiţa va cuprinde şi aceste zone şi vom avea o săptămână de foc în toată ţara. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vară la extreme în România: Între caniculă şi vijelii. Urmează o săptămână de foc