Alertă meteo de frig şi ninsori în toată ţara, până joi. Cod galben de viscol şi strat nou de zăpadă la munte

De Veronica Micu.
Publicat: 23.03.2021, 10:10.
Actualizat: 23.03.2021, 17:17

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol la munte. De asemenea, o informare meteo valabilă până joi dimineaţă anunţă precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță şi vreme deosebit de rece în majoritatea zonelor.

Potrivit meteorologilor, în regiunile afectate de avertizările meteo temperaturile resimţite vor fi mult mai coborâte, comparativ cu valorile din termometre.

Cod galben de ninsori şi viscol la munte

Zone afectate: Moldova și nord-estul Munteniei;
Interval de valabilitate: 23 martie, ora 12:00 - 24 martie, ora 18:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului;

Citește și:

În Moldova, iar pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) și în nord-estul Munteniei vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h. Vor fi precipitații, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

Zone afectate: Carpații Meridionali și local Carpații Orientali;
Interval de valabilitate: 23 martie, ora 18:00 - 24 martie, ora 21:00
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori în general moderate cantitativ, viscol în zona înaltă;

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70...90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

Harta județelor afectate de codurile galben

meteoromania.ro

Informare meteo de vreme severă în toată ţara, până joi

Interval de valabilitate: 23 martie, ora 12:00 – 25 martie, ora 10:00;
Fenomene vizate: precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece;

În intervalul menționat, vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45...55 km/h.

Potrivit ANM, la munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.