Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de ninsori și viscol, din această noapte. Meteorologii anunță zăpadă în aproape toată țara

După temperaturile de primăvară din ultimele zile, vremea schimbă foaia. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de ninsori și viscol, în aproape toată țara. Alerta intră în vigoare în această noapte și este valabilă până sâmbătă.

de Redactia Observator

la 07.01.2022, 16:53

Vezi și

Astfel, în intervalul 8 ianuarie, ora 4.00 – 9 ianuarie, ora 12.00, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ninge moderat, iar stratul nou de zăpadă va fi local consistent.

Cantitățile de apă vor fi în general de 10...15 l/mp și izolat de peste 20 l/mp. 

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, temporar viscolind ninsoarea, potrivit ANM

În restul teritoriului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala în special în dimineața zilei de sâmbătă (08 ianuarie), cu precădere în dealurile sudice.

Pe acelaşi subiect

Citește și: Prognoza meteo până în 31 ianuarie 2022

Lapoviță și ninsoare în București

În București, sâmbătă și duminică, vremea va fi închisă și temporar se vor semnala precipitații slabe. Acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, în dimineața zilei de 08 ianuarie și ploaie în restul intervalului. Vântul va sufla moderat. Temperatura minimă, din noaptea de vineri spre sâmbătă va fi de 0 - 1 grad, în timp ce sâmbătă și sâmbătă spre duminică, temperatura aerului nu se va modifica semnificativ și va avea valori de 2 - 4 grade.

Vremea 7 ianuarie 2022. Temperaturile scad brusc

Vremea se va răci accentuat și în regiunile sudice și sud-estice, astfel la nivelul întregii țări, valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în jumătatea nordică a țării, iar în rest nebulozitatea va fi persistentă și pe arii restrânse va ploua. Noaptea vor fi înnorări în majoritatea zonelor și se vor semnala precipitații, local în vest și sud-vest și izolat în regiunile sudice și centrale. Vor fi mai ales sub formă de ploaie în Dobrogea și Muntenia,  mixte în Banat și predominant ninsori în Oltenia, Crișana și Transilvania.

La munte va ninge, iar mai ales în Munții Banatului și în Carpații Meridionali zăpada va fi spulberată. Pe suprafețe mici, vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, iar local și temporar și în sudul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 7 grade, iar cele minime, în general, între -7 și 2 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Alertă meteo de ninsori și viscol, din această noapte. Meteorologii anunță zăpadă în aproape toată țara