Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 7 ianuarie 2022. Se răcește brusc afară, temperaturile scad și cu 10° Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 7 ianuarie 2022.

de Redactia Observator

la 07.01.2022, 10:12

piesaj de iarnă din România
Vremea 7 ianuarie 2021. Se răcește brusc afară, temperaturile scad și cu 10° Celsius - Shutterstock

La noapte cerul va fi mai mult noros ți se vor semnala precipitații mixte, local în nordul, nord-estul și centrul țării și mai ales ploi, izolat, în sud și sud-est. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona de munte și pe arii mai restrânse în sud-vest, centru și nord-est. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 și 5 grade.

Vremea vineri 7 ianuarie 2022

Vremea se va răci accentuat și în regiunile sudice și sud-estice, astfel la nivelul întregii țări, valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în jumătatea nordică a țării, iar în rest nebulozitatea va fi persistentă și pe arii restrânse va ploua. Noaptea vor fi înnorări în majoritatea zonelor și se vor semnala precipitații, local în vest și sud-vest și izolat în regiunile sudice și centrale. Vor fi mai ales sub formă de ploaie în Dobrogea și Muntenia,  mixte în Banat și predominant ninsori în Oltenia, Crișana și Transilvania. La munte va ninge, iar mai ales în Munții Banatului și în Carpații Meridionali zăpada va fi spulberată. Pe suprafețe mici, vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, iar local și temporar și în sudul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 7 grade, iar cele minime, în general, între -7 și 2 grade.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea se va răci accentuat față de ziua precedentă. Cerul va fi mai mult noros și trecător în primele ore ale zilei vor fi posibile ploi slabe, iar noaptea vor fi condiții pentru precipitații mixte. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -2 / -1 grad.

Vremea la munte

Vremea se va răci. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei mai ales în masivele sudice, iar noaptea și în celelalte zone. Va ninge în Carpații Meridionali și Munții Apuseni ți izolat în restul masivelor. Vântul va sufla slab ți moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în Munții Banatului ți în Carpații Meridionali, unde zăpada va fi spulberată.

Cum va fi vremea în Europa

În regiunile nord-vestice - din nordul Spaniei până în Arhipelagul Britanic, Munții Alpi, sud-vestul Peninsulei Scandinavice, nord-vestul Poloniei - și în cele sud-estice - de la I. Sicilia până în Grecia, Bulgaria și sudul României - va predomină aspectul închis al vremii și totodată precipitații se vor semnala pe suprafețe extinse. În primele regiuni menționate vor fi mai ales lapoviță și ploaie, pe când în cele sud-estice ploile se vor transformă treptat în lapoviță și chiar ninsoare. În restul Europei va fi mai plăcut, în condițiile cerului variabil - și chiar senin în unele zone din țările central-estice - și regimului pluvial nesemnificativ; totuși, nebulozitate mai accentuată și ninsori vor fi în partea vestică a Rusiei. Vânt intens se va observă pe ocean la vest de Rep. Irlanda, cu intensificări susținute - la vest de Portugalia, în Țările de Jos, în nordul Germaniei, pe Marea Nordului, în sudul celor Baltică și Mediterana, pe când cu precădere slab - în Norvegia, Suedia, în nordul Italiei, în Austria, Ungaria și în spațiul balcano-carpatic. Va fi și mai rece decât cu o zi înainte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vremea 7 ianuarie 2022. Se răcește brusc afară, temperaturile scad și cu 10° Celsius