Antena Meniu Search
x

Alertă de vreme severă emisă de ANM. Cod galben în 27 de judeţe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă cod galben de intensificări ale vântului și precipitații în 27 de județe, în special în zona montană înaltă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 03.02.2020, 08:22

Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă cod galben de intensificări ale vântului și precipitații în 27 de județe, în special în zona montană înaltă.

Astfel, potrivit meteorologilor, până luni, 3 februarie, ora 20.00, la munte, vântul va prezenta intensificări, îndeosebi la altitudini mari unde rafalele vor depăși 90-100 km/h, iar precipitațiile vor fi predominant sub formă de ninsoare. 

În restul zonei montane vor fi mai ales ploi. Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 20-25 l/mp și izolat 30-40 l/mp, îndeosebi în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni.

Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu rafale în general de 45 - 55 kilometri/oră. 

Harta judeţelor afectate de codul galben

Cod galben în 27 de judeţe

De asemenea, ploi moderate cantitativ se vor semnala în regiunile intracarpatice. Județele atenționate sunt: Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea şi Vrancea.

ANM menționează că, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza atenționarea emisă duminică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Alertă de vreme severă emisă de ANM. Cod galben în 27 de judeţe