Antena Meniu Search
x

Alerte cod galben și portocaliu de vreme severă în jumătate de țară. Ploi, grindină și vijelii până miercuri noapte

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări cod galben și portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii în jumătate de ţară.

De Veronica Micu la 15.06.2021, 10:45
  • În Capitală, vremea va fi instabilă până miercuri.
  • Vor fi averse, vânt, descărcări electrice și maxime de 22-26 de grade, potrivit prognozei speciale pentru București.

Meteorologii au emis marți o avertizare cod portocaliu de ploi și vânt, valabilă în 12 județe din partea de est a țării. De asemenea, alte 16 județe sunt sub avertizare cod galben.

Astfel, potrivit ANM, sunt sub avertizare Cod portocaliu de marți, de la ora 12.00, până miercuri, la ora 23.00, județele Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

În aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua abundent și se vor semnala descărcări electrice și izolat grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 25-35 l/mp și pe spații mici 50-60l/mp, iar prin acumulare se vor depăși 70-90 l/mp. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-65 km/h și vor fi vijelii.

Pe acelaşi subiect

Cod galben de vreme rea în alte 16 judeţe

De asemenea, de marți de la ora 10.00 până miercuri la ora 23.00, sunt sub avertizare cod galben județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu și Ilfov. 

În aceste zone vor fi averse ce vor avea caracter torențial, pe alocuri descărcări electrice și ziolat grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20-30 l/mp, și pe arii restrânse 40 l/mp. Vântul va avea temporar intensificări cu viteze în general de 45-55 km/h, iar în Carpații Meridionali, la altitudini mari, peste 80-90 km/h.

Prognoză specială pentru Bucureşti

În Capitală, vremea va fi instabilă până miercuri. Vor fi averse, vânt, descărcări electrice și maxime de 22-26 de grade, potrivit prognozei speciale pentru București, emise de Administrația Națională de Meteorologie. Astfel, de marți de la ora 10.00 până miercuri la ora 23.00, vremea în București va fi în general instabilă.

Conform meteorologilor, îndeosebi în cursul după-amiezilor și al serilor de marți și miercuri vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în medie se vor înregistra cantități de apă în intervale scurte de timp de 10-15 l/mp, iar prin acumulare 25-35 l/mp. Temperatura maximă va fi de 22-24 de grade marți și de 25-26 de grade miercuri. Minima termică va fi de 14-16 grade.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Alerte cod galben și portocaliu de vreme severă în jumătate de țară. Ploi, grindină și vijelii până miercuri noapte

Breaking News

Antony Blinken a ajuns în Bucureşti. Secretarul de stat american se va întâlni cu președintele Klaus...

Antony Blinken a ajuns în Bucureşti. Secretarul de stat american se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, Bogdan Aurescu şi Jens Stoltenberg