Antena Meniu Search
x

ANM a actualizat alerta de ploi, grindină și vijelii. Cod portocaliu în 25 de județe până miercuri dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marți, noi avertizări cod galben şi cod portocaliu de vreme rea, ce vizează cea mai mare parte din ţară. Specialiştii anunţă ploi torenţiale, vijelii şi grindină până mâine dimineaţă. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 20.07.2021, 10:39

Sunt așteptate cantități de apă ce vor depăși 80 de litri pe metru pătrat.

Pe parcursul zilei de marți, până miercuri la ora 3.00, va fi Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40 l/mp, potrivit ANM

În sud-estul țării disconfortul termic se va menține ridicat, iar spre seară și noaptea pe arii restrânse se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

Cod portocaliu de furtuni în 25 de județe

De asemenea, un cod portocaliu va fi valabil în perioadamarți ora 10.00 – miercuri ora 3.00. În cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureșului și a zonei montane vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35...50 l/mp și izolat peste 60...80 l/mp.

Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Buzău.

Ploi şi vijelii în toată ţara

Începând de miercuri ora 3.00 până la ora 22.00, ANM a emis o informare meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată, mai ales după-amiaza și seara, pentru zona de munte, nord-estul, centrul și sud-estul țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40...45 l/mp.

Prognoză specială pentru București: Vin ploile și furtuna

Meteorologii au anunțat pentru marți temperaturi maxime de 32 de grade și minime de 19 grade în Capitală. După-amiaza și seara vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Conform prognozei speciale emise pentru București, marți de la ora 10.00 până miercuri la ora 9.00, disconfortul termic se va menţine ridicat, deși temperatura maximă, în scădere faţă de zilele precedente, va fi de 31...32 de grade. Mai ales după-amiaza și seara vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 19 grade.

Miercuri între orele 9.00 - 22.00, instabilitatea atmosferică se va accentua îndeosebi după-amiaza, când se vor semnala averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Temperatura maximă, apropiată de norma climatologică a perioadei, va fi în jurul valorii de 29 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » ANM a actualizat alerta de ploi, grindină și vijelii. Cod portocaliu în 25 de județe până miercuri dimineață