Antena Meniu Search
x

ANM a emis o informare de vreme severă până vineri dimineaţă. Val de ploi și vânt peste vestul, centrul și nordul țării

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ploi şi vânt, valabilă începând din această după-amiază. Sunt anunţate precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, până vineri dimineață, în cea mai mare parte a țării.

de Redactia Observator

la 17.01.2024, 10:16

ANM a emis o informare de vreme severă până vineri dimineaţă. Val de ploi și vânt peste vestul, centrul și nordul țării - Arhiva / imagine ilustrativă

Informarea meteorologică va intra în vigoare la ora 15.00 şi este valabilă până vineri la ora 10.00. Astfel, potrivit ANM, vor fi precipitații moderate cantitativ în vestul și nord-vestul țării. Va ploua, iar miercuri (17 ianuarie) în nordul Carpaților Orientali și pe crestele Munților Apuseni vor mai fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. 

În zona de munte se vor acumula cantități de apă de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. 

Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile vestice și nord-vestice, cu rafale în general de 45...55 km/h, iar în zonele montane înalte de 60...80 km/h. Vineri (19 ianuarie), aria precipitațiilor se va extinde, iar acestea se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.

Vreme caldă și ploi slabe în București

Vremea se va încălzi la București, de miercuri până vineri, cu temperaturi maxime de până la 10 grade Celsius. Cerul va fi variabil în timpul zilei și mai mult noros noaptea, iar vântul va sufla în general slab. De miercuri, ora 15.00, până joi la ora 8.00, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil în timpul zilei și mai mult noros noaptea, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 5...7 grade, iar cea minimă de -3...-1 grad. Începând de joi dimineață până vineri la ora 10.00, vremea va deveni caldă pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare și va ploua slab, mai ales în prima parte a intervalului.

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 1...3 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » ANM a emis o informare de vreme severă până vineri dimineaţă. Val de ploi și vânt peste vestul, centrul și nordul țării