Antena Meniu Search
x

ANM a emis o nouă alertă meteo pentru 24 de judeţe. Cod portocaliu de ploi şi vijelii până la noapte

Meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, manifestată prin vijelii și averse, valabilă duminică în 24 de județe.

de Redactia Observator

la 24.07.2022, 12:30

ANM a emis o nouă alertă meteo pentru 24 de judeţe - Profimedia

Sunt vizate județele: Cluj, Alba, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Harghita, Covasna, Brașov, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău și Neamț.

În aceste zone vor fi perioade cu vijelii puternice (rafale de peste 90 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină, relatează mediafax.ro. Pe alocuri aversele vor fi torențiale, cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp, iar în zonele montane izolat 40-50 l/mp. Avertizarea este în vigoare duminică, între orele 14.00 și 23.00.

Cod portocaliu de ploi şi vijelii în aproape toată ţara

De asemenea, județele Bistrița-Năsăud, Suceava, Botoșani, Iași, Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Caraș-Severin și parțial județele Maramureș, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Constanța și Neamț vor fi sub avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică.

Avertizarea este în vigoare de duminică de la ora 12.00 până luni la ora 6.00. Meteorologii au mai emis o avertizare de Cod portocaliu de caniculă pentru marți, valabilă în Banat, Crișana, Oltenia și local în Muntenia și vestul Transilvaniei și al Maramureșului.

De asemenea, valul de căldură va persista luni în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde în cea mai mare parte a țării. În special în regiunile vestice și sudice disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » ANM a emis o nouă alertă meteo pentru 24 de judeţe. Cod portocaliu de ploi şi vijelii până la noapte