Antena Meniu Search
x

Aproape toată țara intră de la 12.00 sub cod galben de vreme severă. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte

Administrația Națională de Meteorologie a extins avertizarea cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în aproape toată țara, mai precis 34 de județe și București. Alerta de vreme severă este valabilă de astăzi, de la ora 12.00, până la noapte, și vizează zone din Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, centrul și sudul Moldovei. 

de Redactia Observator

la 27.05.2023, 10:12

Meteorologii au emis, sâmbătă, o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în majoritatea reugiunilor țării, valabilă în intervalul 27 mai, ora 12 – 27 mai, ora 23. 

Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, centrul și sudul Moldovei, precum și la munte. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Potrivit ANM, astfel de fenomene vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Ploi și în Capitală

În București, vremea va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu viteze la rafală de 50...60 km/h. În intervale scurte de timp se vor acumula în medie 8...10 l/mp.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Vremea » Aproape toată țara intră de la 12.00 sub cod galben de vreme severă. Ploi torențiale, grindină și vijelii până la noapte