Antena Meniu Search
x

31 de județe și Capitala intră de la 12.00 sub cod galben de vreme severă. Ploi, grindină și vijelii în aproape toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii pentru 31 de județe. Alerta de vreme severă este valabilă de astăzi, de la ora 12.00, până la noapte, și vizează zone din Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania, sudul Crișanei. Vremea va fi instabilă și în Capitală.

de Redactia Observator

la 26.05.2023, 10:50

Meteorologii au emis, vineri, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată în mai multe regiuni ale ţării, valabilă în intervalul 26 mai, ora 12.00 – 26 mai, ora 23.00. În acest interval, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Banat, Transilvania, sudul Crișanei, precum și la munte. 

Cod galben vreme severă în 31 de județe

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp. Potrivit ANM, astfel de fenomene vor fi izolat și în celelalte regiuni.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

Sunt vizate județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

Ploi torențiale și în Capitală

Vremea va fi instabilă, cu averse și vânt, vineri, în București, potrivit prognozei speciale pentru Capitală emise de Administrația Națională de Meteorologie. Astfel, până vineri la ora 23.00, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu viteze la rafală de 50-60 km/h.

Temperatura maximă va fi de 25-26 de grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » 31 de județe și Capitala intră de la 12.00 sub cod galben de vreme severă. Ploi, grindină și vijelii în aproape toată țara