Antena Meniu Search
x

Avertizare cod portocaliu de vreme rea în 35 de județe! Aproape toată România, lovită de fenemene meteo extreme, până duminică

O avertizare cod portocaliu de vreme rea în 35 de județe a fost emisă de ANM! Aproape toată România va fi lovită de fenemene meteo extreme, până duminică.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 20.06.2020, 11:05

  • Avertizarea intră în vigoare sâmbătă la ora 12:00.
  • Se vor semnala vijelii, descărcări electrice și grindină.

Vremea instabilă contină să rămână caracteristica meteorologică dominantă a sfârșitului de lună iunie și ANM a emis o nouă avertizare cod portocaliu de vreme rea. 35 de județe sunt vizate de fenomene meteo extreme.

Interval de valabilitate al avertizării este 20 iunie, ora 12:00 – 21 iunie, ora 06:00. Fenomenele meteo vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată.

Vremea e instabilă în România

În după-amiaza zilei de sâmbătă (20 iunie) și în cursul nopții de sâmbătă spre duminică (20/21 iunie), în Moldova, Maramureș, Transilvania, Dobrogea, local în Muntenia și în nordul Crișanei, precum și în zonele montane, vor fi intervale de timp cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi și vijelii, descărcări electrice și grindină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » Avertizare cod portocaliu de vreme rea în 35 de județe! Aproape toată România, lovită de fenemene meteo extreme, până duminică