Antena Meniu Search
x

Video Canicula a pus stăpânire pe România. Temperaturile au depăşit 50 de grade la nivelul solului, iar în weekend va fi şi mai cald

Valul de căldură a cuprins aproape toată România. Oraşele din sud-vestul ţării au fost cele mai afectate de arşiţă, cu termperaturi peste 35 de grade Celsius în multe localităţi de câmpie. Cel mai cald a fost la Calafat şi Drobeta-Turnu Severin unde termometrul a depăşit 38 de grade la umbră. Şi va fi din ce în ce mai cald: în weekend vom suporta temperaturi de peste 40 de grade la umbră. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 21.07.2022, 19:26

Vezi și

La Timişoara, au fost 36 de grade. Orice metodă de răcorire a fost binevenită. Şi Oradea a clocotit. Au fost 34 de grade la umbră. Toate punctele de prim ajutor în caz de urgenţă sunt deschise non-stop. Chiar dacă soarele amiezii dogorea, oamenii au mers la piaţă. Conducerea Ambulanței din Bihor a hotărât să suplimenteze numărul medicilor. În fiecare staţie, o echipă care ar trebui să fie liberă, va merge la muncă.

"Am suplimentat echipajele în fiecare judeţ, pe fiecare tură. Au început deja să sune pacienţii pentru diferite afecţiuni. Cardiacii, în principal", a declarat medicul Liciniu Venter - manager ambulanță. "Îmbrăcămintea să fie în general de culoare deschisă şi care să permită aerului să circule. Extrem de important este consumul de lichide, care trebuie să depăşească la un adult 3-4 litri pe 24 de ore", a declarat Hadrian Borcea – medic-şef UPU Smurd Oradea.

De mâine, canicula se va extinde treptat în majoritatea regiunilor ţării. Temperaturile vor depăşi 40 de grade Celsius la umbră. Iar weekendul acesta va fi cel mai fierbinte de la începutul anului. Duminică, în jumătatea de nord a ţării, temperaturile vor bate uşor în retragere şi pe alocuri va ploua.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Canicula a pus stăpânire pe România. Temperaturile au depăşit 50 de grade la nivelul solului, iar în weekend va fi şi mai cald