Antena Meniu Search
x

Video Cea mai călduroasă lună iulie din istoria măsurătorilor. Cupola de foc va mai fi prezentă și în zilele următoare

Traversăm cea mai călduroasă lună iulie din istoria măsurătorilor. De 10 zile, nu există zi fără avertizare de caniculă. Cea mai mare parte a Europei, inclusiv România, fierbe la temperaturi de peste 40 de grade Celsius, considerate altădată ca fiind recorduri absolute.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 20.07.2023, 17:20

Vezi și

Veștile nu sunt tocmai bune, nici de la meteorologi pentru perioada imediat următoare, dar nici de la experții în climatologie pentru anii care urmează. 

În România, a patra cea mai călduroasă lună iulie

Asta din cauza faptului că vorbim, dacă luăm în calcul anul acesta, vorbim despre o perioadă îndelungată de caniculă, țările din sud-estul Europei au înregistrat temperaturi și de 45 de grade, iar în Sicilia a fost chiar doborât recordul de peste 47 de grade. Acest val de caniculă a ajuns și în România. Cupola va rezista și în următoarele zile, spun meteorologii, iar la noi este deja a doua săptămână în care avem temperaturi de 39-40 de grade Celsiuls. Sâmbătă, va fi din nou foarte cald, se răcește puțin duminică, iar săptămâna viitoare ne așteptăm din nou la temperaturi caniculare. 

Cea mai caldă lună iulie din istorie pentru Europa, iar pentru România este deocamdată a 4 cea mai călduroasă lună iulie. Cea mai caldă a fost înregistrată în 2007. Vorbim de temperaturi ridicate, dar și avertizări venite de la experții în climă, care spun că aceasta se schimbă la nivel global. Dacă până acum știam că în România avem climă temperat-continentală, acum influențele sunt sub influență sub tropicală cu aceste fenomene extreme: fie de caniculă, furtuni violente sau inundații. 

Mircea Fechet, ministrul Mediului: Specialiştii spun că dacă acest tren se păstrează, există riscul ca vremea din România să fie din ce e în ce mai aridă şi să se apropie de vremea din Grecia. Nu putem decât să sperăm că rămânem sub pragul critic de 1,5 grade celsius creştere globală şi să fim siguri că suntem pregătiţi pentru impact.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » Cea mai călduroasă lună iulie din istoria măsurătorilor. Cupola de foc va mai fi prezentă și în zilele următoare