Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ciclonul mediteranean a ajuns în Vest şi va traversa toată ţara. Litoralul, lovit din nou după ce a fost devastat în august

Ciclonul care a răvăşit Europa a ajuns şi la noi. De la vest la est, ploile vor traversa în următoarele zile toată ţara şi aduc temperaturi cu 15 grade mai mici decât cele cu care ne-am obişnuit. Va fi lovit inclusiv litoralul, care abia şi-a revenit după cea mai violentă furtună din ultimii 20 de ani. 

de Iulia Pop

la 10.09.2024 , 19:16

La Timişoara, temperatura nu a trecut azi de 17 grade şi a plouat.

Stilul vestimentar din următoarea perioadă este meteosensibil şi puternic influențat de cicolonul care intră în ţară prin vest. Renunţăm la pantofii sport, de vară şi la sacou şi trecem la cizme din cauciuc şi o geacă impermeabilă. Foarte important, şi umbrela rămâne în trend.

9 județe sub avertizare de averse

Vezi și

Ciclonul mediteranean a lovit mai multe state şi continuă să facă prăpăd. În Croaţia, Grecia şi Serbia e cod roşu de furtuni. Românii care sunt în vacanţă în Thasos au filmat cum s-a format o trombă uriaşă. La noi, 9 judeţe sunt sub avertizare de averse care ajung până la 40 de litri pe metru pătrat. Iar din această seară, furtunile se mută în estul ţării.

Pe acelaşi subiect

Vor fi ploi puternice inclusiv pe litoral, acolo unde în urmă cu aproape două săptămâni, a lovit cel mai năprasnic ciclon din ultimii 20 de ani. Plaja din Vama Veche a fost ruptă în două, iar străzile au fost complet inundate.

După cea mai caldă vară din istoria României, cu maxime care au doborât toate recordurile, gradele în termometru scad brusc.

"Mi se pare răcoare, deja începe să fie toamnă, nu o să mai fie aşa de călduros. O să fie destul de rece cu timpul. Trecem aşa brusc de la vară la toamnă şi trebuie să te obişnuieşti cu temperaturile mai scăzute", spune un localnic.

"Ne-a luat prin surprindere că încă suntem îmbrăcaţi ca la 35 de grade, dar cred că e normal să fie aşa", spune o tânără.

Scurtă încălzire a vremii

"Aceste schimbări de temperatură şi de presiune în primul rând sunt vizibile şi au consecinţe la bolnavii cronici. Vorbim aici despre bolnavii care au anumite afecţiuni cardio vasculare, afecţiuni neurologice. Frigul, şi mai ales umezeala contribuie la anumite modificări în ceea ce priveşte funcţionalitatea corpului, în special la persoanele cu afecţiuni osteroarticulare", a declarat Călin Man, medic de familie.

De miercuri, vremea bună revine, dar pentru scurt timp.

"La finalul acestei săptămâni, din nou pătrunde o masă de aer mai rece şi din nou valorile termice vor scădea. De aceasta dată, se pare mai accentuată. Răcirea va fi pe parcursul zile de sâmbătă când vom avea valori cuprinse între 20 şi 26 de grade, ceea ce înseamnă că ne vom situa sub mediile acestei perioade", a declarat Oana Păduraru, meteorolog ANM.

Până la finalul săptămânii viitoare, perioadele însorite vor alterna cu cele ploioase. Prin urmare şi temperaturile vor oscila destul de mult, dar nu vor mai depăşi 25 de grade. 

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Vremea » Ciclonul mediteranean a ajuns în Vest şi va traversa toată ţara. Litoralul, lovit din nou după ce a fost devastat în august