Foto

Cod galben de ninsori în 18 județe, la munte se va depune un nou strat de zăpadă

De Daniel Murărescu.
Publicat: 19.03.2021, 11:59.
Actualizat: 19.03.2021, 12:07

Meteorologii de la ANM au emis o avertizare Cod Galben de ninsori, valabilă până vineri seară, în 18 judeţe din zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, precum şi din Munţii Apuseni, unde ar urma să se depună un nou strat de zăpadă.

cod galben de ninsori la munte

Atenționare meteorologică ANM

Shutterstock (imagine ilustrativă)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat informarea de precipitaţii, predominant ninsori, aceasta fiind valabilă până vineri, la ora 20.00.

"În intervalul menţionat, va continua să ningă în cea mai mare parte a zonei montane şi în Transilvania, iar în Moldova şi în zona deluroasă a Olteniei şi a Munteniei vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă de 15 l/mp", informează ANM.

Citește și:
Harta meteo

Harta zonelor aflate sub Cod Galben

Shutterstock

Atenționare de vreme rea în 18 județe

Totodată, meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de ninsori şi strat de zăpadă în creştere semnificativă, tot până vineri la ora 20.00, pentru judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Vâlcea şi Vrancea.

"În zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, precum şi în Munţii Apuseni, temporar va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent deja depus", transmit meteorologii români.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.