Antena Meniu Search
x

Update Cod Portocaliu de furtună în București. A fost emis mesaj RO-ALERT

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări cod portocaliu de furtună în București și Ilfov, valabile până la 17:30. Un mesaj a fost trimis și prin sistemul RO-ALERT.

de Redactia Observator

la 16.07.2022, 16:15

UPDATE 16:00. Cod Portocaliu de furtuni în București. A fost emis mesaj RO-ALERT

ANM a emis o alertă meteo de vreme severă, valabilă în intervalul 16:00 - 16Ș55. Se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 70…90 km/h, vijelie puternică, averse torențiale care vor acumula peste 25 l/mp, descărcări electrice și grindină.

Vreme rea în România, până sâmbătă noapte

Intervalul de valabilitate este sâmbătă, între ora 14:00 şi 22:00. În Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea continentală vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta local prin intensificări ale vântului, vijelii (viteze la rafală de peste 60...70 km/h), descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torenţial și izolat grindină.

Pe acelaşi subiect

Cod galben de ploi şi vijelii în 14 judeţe. În Bucureşti, caniculă în prima parte a zilei

Shutterstock/ANM

Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25...35 l/mp. În regiunile sudice și sud-estice, disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

Caniculă în Capitală în prima parte a zilei

Canicula persistă în București, sâmbătă, dar spre după-amiază creşte probabilitatea pentru ploi şi vijelii, potrivit prognozei speciale pentru Capitală, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru sâmbătă ora 14.00 - 22.00.

Disconfortul termic se va menține ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, însă după-amiază și spre seară va crește probabilitatea pentru vijelie, intensificări de scurtă durată ale vântului, averse și descărcări electrice. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Cod Portocaliu de furtună în București. A fost emis mesaj RO-ALERT