Antena Meniu Search
x

Foto Informare meteo: Cod Galben de ploi torențiale, fulgere și grindină în șase județe din vestul țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de vreme rea care intră în vigoare miercuri la ora 16:00. Până joi seara vor fi averse cu caracter torențial, fulgere și, pe alocuri, grindină. Totodată, meteorologii români au emis un Cod Galben de vreme rea pentru șase județe din Banat, Crișana și sud-vestul Olteniei.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 12.05.2021, 12:34

Meteorologii ANM au anunțat că, în intervalul 12 mai, ora 16:00 – 14 mai, ora 21:00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată, la început în sud-vestul și vestul țării, apoi și în celelalte regiuni. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...30 l/mp.

Cod galben de vreme rea în Banat, Crișana și sud-vestul Olteniei

harta meteo ANM

Harta zonelor afectate de fenomene meteo

ANM

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, precum și în sud-vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Vremea » Informare meteo: Cod Galben de ploi torențiale, fulgere și grindină în șase județe din vestul țării