Antena Meniu Search
x
LIVE

Cod galben de vijelii, grindină şi ploi torenţiale în mai bine de jumătate din ţară. Zonele vizate de avertizare

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o avertizare Cod galben de furtuni, ploi torenţiale, grindină şi vijelii pentru pentru 29 de județe din România.

De Redactia Observator la 02.06.2023, 10:20

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o atenționare cod galben de instabilitate atmosferică pentru 29 de județe din țară.

Cod galben de vijelii şi grindină în 29 de judeţe din ţară

Potrivit ANM, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Olteniei, precum și la munte.

În intervale scurte de timp (1 – 3 ore) cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp, îndeosebi la deal și la munte. Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării. În zilele următoare, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor.

Avertizarea este valabilă până la ora 23.00 și vizează județele: Satu Mare, Bihor, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Arad, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamț, Suceava, Botoșani, Iași

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Cod galben de vijelii, grindină şi ploi torenţiale în mai bine de jumătate din ţară. Zonele vizate de avertizare