Antena Meniu Search
x

Cod roşu de caniculă în 7 judeţe, alte 11 sub cod portocaliu. ANM anunţă temperaturi de peste 40 de grade Celsius, joi şi vineri

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod roşu de caniculă pentru 7 judeţe din vestul. Avertizarea este valabilă joi şi vineri, în Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.06.2021, 10:59

  • Meteorologii au emis miercuri o avertizare de caniculă pentru întreaga țară.
  • Maximele vor ajunge la 39-41 de grade Celsius.

Cod roşu de caniculă în 7 judeţe, alte 11 sub cod portocaliu

COD GALBEN

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat

Interval de valabilitate: 24 și 25 iunie

Pe acelaşi subiect

Zone afectate: toată țara

În zilele de joi și vineri (24 și 25 iunie) valul de căldură va cuprinde toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade. În zonele montane și pe arii mai restrânse în restul țării, mai ales după-amiaza și seara, vor mai fi perioade cu instabilitatea atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină, potrivit ANM.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic accentuat

Interval de valabilitate: 24 și 25 iunie

Zone afectate: Oltenia și cea mai mare parte a Transilvaniei

Joi și vineri (24 și 25 iunie) în sud-vestul și centrul țării, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia și între 35...37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20...22 de grade.

COD ROȘU

Fenomene vizate: temperaturi extreme și disconfort termic deosebit de accentuat

Interval de valabilitate: 24 și 25 iunie

Zone afectate: județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș

Joi și vineri (24 și 25 iunie) în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei. Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20...24 de grade.

Caniculă și disconfort termic în Bucureşti, până vineri

Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat în Capitală până vineri, potrivit prognozei speciale pentru București, emise miercuri de Administrația Națională de Meteorologie. Astfel, de miercuri, de la ora 12.00, până joi, la ora 9.00, în Capitală, vremea va fi călduroasă, cu disconfort termic ridicat, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, însă după-amiaza și seara probabilitatea pentru înnorări, averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină va fi ridicată. 

Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 20 de grade. De joi, de la ora 9.00, până vineri, la ora 21.00, vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat (indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități). 

Probabilitatea de apariție a perioadelor cu instabilitate atmosferică (averse posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină) va fi mai ridicată joi. Temperaturile maxime vor fi de 34-36 de grade, iar cele minime nu vor scădea sub 20 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Cod roşu de caniculă în 7 judeţe, alte 11 sub cod portocaliu. ANM anunţă temperaturi de peste 40 de grade Celsius, joi şi vineri