Antena Meniu Search
x

Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo pentru 4 decembrie - 1 ianuarie 2024

Administrația Națională de Meteorologie a emis prgognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 4 decembrie 2023 - 1 ianuarie 2024. Temperaturile vor fi ușor mai coborâte în regiunile extracarpatice în săptămâna Crăciunului, apoi vremea devine mai caldă în ultima săptămână din 2023. 

de Redactia Observator

la 01.12.2023, 09:12

Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo pentru 4 decembrie - 1 ianuarie 2024

"După un weekend cu temperaturi de primăvară, vremea se răcește accentuat în toată țara. Diferențe termice de 15 grade de la o zi la alta, vânt, lapoviță și ninsori la munte. La începutul săptămânii viitoare, vremea va continua sã se rãceascã în mare parte din țară. Astfel, valorile termice se vor situa sub normalul climatologic pentru începutul lunii Decembrie. În regiunile sudice şi sud-estice nebulozitatea va persista și vor fiprecipitaţii slabe mixte. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi izolat va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe litoral, în extremitatea de sud-vest, dar în zonele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade, iar cele minime între -10 şi 0 grade, posibil mai scãzute în depresiuni. Meteorologii estimează o încălzire a vremii pentru perioada Crăciunului, posibil să avem valori termice pozitive în majoritatea zonelor din țară", a explicat Oscar Stanciu,  redactorul meteo Observator.

Prognoza meteo pentru 4 decembrie - 11 decembrie

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru 11 decembrie - 18 decembrie

Pe acelaşi subiect

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru 18 decembrie  - 25 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor mai coborâte în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru 25 decembrie 2023 - 1 ianuarie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice și nord-vestice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion. Prognoza meteo pentru 4 decembrie - 1 ianuarie 2024