Antena Meniu Search
x

Video Fenomen meteo bizar în România: Viscol cu tunete și fulgere, filmat în Hunedoara

A fost noaptea viscolului. În Lupeni, Fălticeni şi Râmnicu Vâlcea acoperişurile blocurilor au fost smulse şi au distrus mai multe maşini parcate. În Hunedoara, furtuna de zăpadă a fost însoțită de tunete și fulgere. Potrivit specialiștilor, fenomenul neobişnuit are loc atunci când se întâlnesc două mase de aer: una rece şi alta caldă.

de Redactia Observator

la 18.01.2022, 12:27

Vezi și

Întreaga ţară a fost de aseară sub cod galben de vânt puternic. La munte s-a instituit cod portocaliu, iar pe crestele de peste 1.800 de metri din Caraş Severin şi Hunedoara a fost cod roşu de vijelie. Vântul a băut cu rafale care au ajuns şi la 170 de kilometri la oră. În aceste condiţii, autorităţile au închis, pentru câteva ore, porţiunea de drum dintre Novaci şi staţiunea Rânca.

Viscolul a venit şi cu probleme în trafic. În Bistriţa-Năsăud, o tânără de 18 ani a derapat pe drumul înzăpezit din comuna Livezile şi s-a răsturnat cu maşina într-un şanţ. A fost dusă la spital cu răni la un picior.

Furtună cu tunete și fulgere în Hunedoara

Au fost probleme şi în Baia Mare. Un TIR a rămas blocat în sensul giratoriu de pe un bulevard, din cauza zăpezii de pe carosabil. În aceleaşi condiţii s-a circulat şi în staţiunile din Braşov, unde stratul de zăpadă de pe drumuri a măsurat între unu şi patru centimetri. În Cluj-Napoca, în schimb, poleiul le-a dat bătăi de cap şoferilor. Mai mulţi călători, împreună cu trei agenţi de poliţie au încercat să urnească din loc un autobuz.

În Hunedoara s-a produs un fenomen bizar: furtuna de zăpadă a fost însoțită de tunete și fulgere. Potrivit specialiștilor, fenomenul are loc atunci când se întâlnesc două mase de aer: una rece şi alta caldă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Fenomen meteo bizar în România: Viscol cu tunete și fulgere, filmat în Hunedoara