Antena Meniu Search
x

Video Fenomene meteo extreme în lume. Stare de dezastru din cauza inundaţiilor, furtuni de zăpadă, dar şi temperaturi de 38 de grade Celsius

Ploi torenţiale, ninsori puternice şi caniculă: sunt fenomenele extreme cu care se confruntă mai multe ţări. În Africa şi Peru, inundaţiile au ucis sute de oameni şi au distrus totul în cale. Statele Unite, în schimb, sunt în mare parte acoperite de zăpadă. Iar Argentina pare să fi intrat deja în vară, cu temperaturi de până la 38 de grade Celsius. 

de Redactia Observator

la 15.03.2023, 08:31

Vezi și

Ploile torenţiale şi alunecările de teren au dus la moartea a cel puţin două sute de oameni din Malawi şi Mozambic. Preşedintele Republicii Malawi a declarat stare de dezastru naţional în mai multe regiuni, iar mai multe şcoli au fost închise.

"Am căutat adăpost la şcoala asta, dar nu avem deloc siguranţă. Încă purtăm hainele cu care am venit aici. Când vine vorba de mâncare, nu este deloc suficientă. Nu avem nici apă curată pe care să o folosim ca să ne spălăm."

Cel puţin 40 de familii din Lima au rămas fără adăpost, după ce casele construite pe malul unui râu au fost distruse de ape. A fost emis un cod roşu de ploi, iar preşedinta Dina Boluarte a îndemnat armata şi poliţia să rămână în alertă pentru a interveni în caz de urgenţă. 

Fenomene meteo extreme în lume

În Statele Unite, furtuna de zăpadă a acoperit o mare parte din zona de nord-est. Sute de şcoli au fost închise, iar zeci de zboruri au fost anulate. Cel puţin 250 de mii de americani au rămas fără curent sau chiar blocaţi în case. 

La polul opus e Argentina, unde temperaturile au ajuns chiar şi la 38 de grade Celsius. În timp ce mulţi se bucură de vremea de vară, proprietarii magazinelor au motive de supărare. Mare parte din marfă se strică, iar frigiderele nu fac întotdeauna faţă. Vin însă şi veşti bune, sunt aşteptate precipitaţii zilele următoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Fenomene meteo extreme în lume. Stare de dezastru din cauza inundaţiilor, furtuni de zăpadă, dar şi temperaturi de 38 de grade Celsius