Antena Meniu Search
x

Video Forfotă de turişti pe litoral în mijlocul toamnei. Apa mării a fost ideală pentru baie. Meteorologii avertizează însă că ne aşteaptă temperaturi şi mai mari

Vremea schimbă foaia în acest weekend. După cel mai călduros început de octombrie din toate timpurile, în care turiştii s-au bucurat de temperaturi de vară, urmează să vedem primii fulgi de nea la munte. Astăzi, deşi plajele nu mai sunt amenajate, turiştii au făcut baie în mare. Meteorologii avertiează că anotimpul se va schimba peste noapte în weekend. Diferenţele de temperatură într-o zi poate fi şi de 15 grade Celsius. De marţi, vremea se încălzeşte din nou. 

de Redactia Observator

la 06.10.2023, 21:31

Vezi și

Suntem la mijlocul toamnei, dar asta nu se simte pe litoral. Apa mării a fost perfectă pentru o baie. Ba chiar mai caldă decât în luna iulie când avea doar 13 grade Celsius. 

Deşi este octombrie, turiştii încă fac baie în mare

Bărbat: Ieri a fost un pic mai vânt, dar astăzi e superb. Nu ne aşteptam după ploaia de dimineaţă.

Reporter: Şi aţi intrat în apă?

Pe acelaşi subiect

Bărbat: Da, apa este foarte bună. 

Bărbat: Pot să stau o jumătate de oră în plută şi nu se întâmplă nimic. Este superbă.

Temperaturile sunt într-o continuă creştere

Adrian Bîlbă, doctor în științe: Începem să ne gândim la modificări climatice care nu înseamnă nu doar schimbări bruşte de temperatură, dar şi temperaturi medii tot mai ridicate. O apă de 20 de grade acum nu putem să ne-o imaginăm în ianuarie la 5-6 grade. Probabil va fi mai mult, poate 10, poate 12 grade. 

Temperaturi de vară au fost şi în Capitală, 25 de grade Celsius. 

Oamenii, speriaţi de încălzirea globală

Femeie: Momentan temperaturile sunt plăcute, dar nu ştiu, pe termen lung nu este foarte ok să avem astfel de temperaturi în perioada aceasta. Teoretic, ar fi trebuit să fie un pic mai rece. 

Turist: Cred că pe de o parte este plăcut pentru că încă se simte ca vară, dar pe cealaltă parte este dăunător pentru mediul înconjurător. Nu mai sunt anotimpuri. Extrem de cald pentru luna octombrie şi probabil nici nu va ninge la iarnă în ritmul acesta. 

Anul acesta am avut cel mai fierbinte septembrie din istorie

Anul acesta a bătut toate recordurile, spun meteorologii. A fost cel mai călduros septembrie din toate timpurile în lume şi un început de octombrie "fierbinte", mai ales în Europa. Din weekend, vremea va schimba foaia. Temperaturle vor scădea de duminică, iar luni, în 24 de ore, o coborâre de 10-15 grade. Vom vedea şi primii fulgi de nea! 

Mihai Timu, meteorolog: În nordul teritoriului, prin Maramureş şi prin Moldova, chiar şi în depresiuni nu vor fi în depresiuni mai mult de 12, 14 grade, dar în pareta de sud încă vom mai atinge 28 29 de grade, ceea ce înseamnă că vom avea două anotimpuri duminică. Luni ne răcim şi în partea de sud a ţării. Nu excludem ca pentru perioade scurte de timp, în nordul Carpaţilor, pe creste să apară şi lapoviţă şi ninsoare.  

De marţi însă vremea se va incălzi din nou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Forfotă de turişti pe litoral în mijlocul toamnei. Apa mării a fost ideală pentru baie. Meteorologii avertizează însă că ne aşteaptă temperaturi şi mai mari