Antena Meniu Search
x

Video Grindina cât oul de găină a făcut ravagii în Bihor. ANM a anunţat averse şi vijelii în mai multe zone din ţară

A plouat cu grindină vineri după amiază în Bihor, unde locuitorii au şi primit şi un mesaj RO-Alert în care erau avertizaţi să evite deplasările. Trei sferturi din ţară se află sub cod galben general de ploi abundente şi vijelii.

de Redactia Observator

la 26.05.2023, 16:57

Vezi și

Mai multe localităţi din Bihor se află sub cod de avertizare de vreme rea. Potrivit marrtorului, care a scris pe Fii Observar, ploaia cu grindină din Beiuş a durat în jur de 10 minute, înainte de ora 15. 

Prima dată, din nori a căzut , o măzăriche după care, granulele de gheață mai mari decât o alună, au lovit cu sălbătăcie grădinile și livezile. Partea bună a lucrurilor este că urgia nu a ținut mai mult de zece minute, dar a fost suficient încât să acopere curţile oamenilor cu un strat de gheaţă. 

Banatul Montan, cu precădere zona sudică a județului Caraș Severin, se află sub avertizare de cod portocaliu și roșu de fenomene meteo periculoase.

Potrivit meteorologilor, vremea rea care a lovit zona Mării Mediterane, va afecta şi zona ţării noastre, cel puţin acest weekend. Furtunile puternice vor afecta cea mai mare parte a ţării până la finalul primăverii. Prin urmare şi riscul de inundaţii va rămâne ridicat pe majoritatea apelor curgătoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Grindina cât oul de găină a făcut ravagii în Bihor. ANM a anunţat averse şi vijelii în mai multe zone din ţară