Antena Meniu Search
x

Video "Hai cu barca!". Dezastru în vestul țării, după codul roșu de ploi, grindină și vijelii. În Timiş, vântul a bătut cu puterea unui uragan

Vreme extremă în acest final de săptămână. Vijeliile puternice au smuls acoperişuri şi au pus copacii la pământ. În unele oraşe a plouat atât de mult, încât străzile au fost acoperite de şuvoaie. În Vrancea, trei adulţi şi doi copii au rămas blocaţi pe munte, după ce o porţiune de drum a fost distrusă de torenţi puternici, iar în Timiş, fulgerele au aprins o fermă de vaci. Şi astăzi vor mai fi episoade de vreme extremă în special în jumătatea de est a ţării.

de Redactia Observator

la 31.07.2022, 09:11

Vezi și

În Maramureş vântul a suflat cu putere. Acoperişul unui bloc a fost smuls cu totul în localitatea Târgu Lăpuş. În Baia Mare vântul a luat pe sus izolaţia termică a blocurilor. Bucăţile de polistiren au fost purtate zeci de metri, sub privirile uluite ale locatarilor. 

La Oradea, furtuna a făcut prăpăd. A plouat, la propriu, în cea mai modernă secţie de urgenţe din ţară. Apa s-a infiltrat în tavanul zonei de aşteptare de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, iar angajaţii spitalului au stat în permanenţă cu mopul şi găleţile pe hol. Pacienţii şi aparţinătorii lor au privit stupefiaţi situaţia. 

Satul Rugăşeşti, din Cluj, a fost măturat de ape. Gospodăriile au fost inundate, iar pompierii au intervenit cu motopompele în ajutorul localnicilor.

în Cheile Tişiţei, trei adulţi şi doi copii au fost suprinşi de vijelie. Oamenii au sunat la 112, după ce torenţii au rupt o porţiune din drumul pe care parcaseră maşina. Salvamontiştii şi jandarmii au plecat în căutarea lor, iar operaţiunea de salvare a durat mai bine de două ore.

Pe acelaşi subiect

În Timiş, vântul a bătut cu puterea unui uragan

Dezastru a fost şi în vestul ţării. În Timiş, vântul a bătut cu puterea unui uragan. Cerul a fost brăzdat de fulgere, iar autorităţile au dat roalert pentru vremea severă. 

Ca nişte gloanţe au lovit bucăţile de gheaţă pe acoperişurile caselor şi blocurilor.

Parcarea unui centru comercial din oraş s-a transformat în lac. 

Hai cu barca!

După furtună, pompierii au făcut bilanţul pagubelor.

Un fulger puternic a săgetat o fermă de vaci din judeţ. A trăsnit un fânar, care s-a aprins ca o torţă. Vâlvătaia puternică s-a văzut de la sute de metri distanţă. Din fericire, oamenii au reuşit să scoată animalele la timp. În schimb, peste o mie de baloţi s-au făcut scrum. 

Vremea rea va continua şi astăzi. Jumătate de ţară este sub cod portocaliu de vijelie până la ora 10:00, iar codurile galbene vor persista în aproape toată ţara până la ora 22:00.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » "Hai cu barca!". Dezastru în vestul țării, după codul roșu de ploi, grindină și vijelii. În Timiş, vântul a bătut cu puterea unui uragan