Antena Meniu Search
x

Document Vremea 31 iulie 2022. Se răcește afară și sunt așteptate furtuni cu ploi torențiale, fulgere și grindină

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de duminică, 31 iulie 2022.

de Redactia Observator

la 30.07.2022, 15:27

vremea 31 iulie 2022
Vremea 31 iulie 2022 - Profimedia Images (arhivă)

Vremea va fi în general instabilă în jumătatea de est a teritoriului, unde vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină. Pe alocuri ploile vor avea și caracter torențial, astfel că, mai ales în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat 40...50 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales pe parcursul zilei, când pe arii restrânse vor fi averse posibil însoțite de descărcări electrice, iar vântul va prezenta intensificări temporare (viteze în general de 45...55 km/h). Temperaturile maxime vor scădea și în sud, centru și est, și se vor încadra în general între 22 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în partea continentală a Dobrogei, unde și indicele temperatură umezeală (ITU) va mai atinge și depăși ușor pragul criric de 80 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 și 22 de grade. Spre sfârșitul intervalului, izolat în special în depresiunile intramontane se va semnala ceață.

Prognoza meteo București

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi mai scăzute față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, cu o probabilitate mai mare dimineața și din nou în a doua parte a zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 16...17 grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice în scădere în toată zona montană. Cu precădere în masivele sudice și estice vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Pe alocuri ploile vor avea și caracter torențial, astfel că, mai ales în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Vremea pe litoral

Vremea se va menține caldă, dar va deveni în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporare după-amiaza și noaptea, când trecător vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 31 de grade, iar cele minime între 20 și 22 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 24 și 27 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Vremea 31 iulie 2022. Se răcește afară și sunt așteptate furtuni cu ploi torențiale, fulgere și grindină