Antena Meniu Search
x

Video Iarna a pus deja stăpânire pe unele zone din România. Temperaturi negative la Miercurea Ciuc şi ninsori ca-n poveşti în vârf de munte

Este frig ca în luna octombrie, iar la peste 2000 de metri altitudine a venit deja iarna. A nins mai ales în Carpaţii Meridionali şi în Munții Rodnei, în Maramureș. În Harghita, în Miercurea Ciuc, temperatura a scăzut astăzi sub 0 grade Celsius. Iar cu puţin timp în urmă, a nins şi pe Transalpina.

de Redactia Observator

la 22.09.2021, 16:30

Vezi și

Pe Transalpina, şoferii s-au întâlnit miercuri cu o ninsoare de poveste. Iar de dimineaţă a fost frig ca iarna şi la Miercurea Ciuc. "În această dimineaţă, la Miercurea Ciuc, la staţia meteorologică s-au înregistrat minus două grade Celsius, cea mai mică temperatură de până acum", spune Szabo Melinda, meteorolog. Şi pentru că nici pe timpul zilei temperatura nu trece de 10 grade, localnicii au scos deja hainele groase din dulapuri. În locuinţe, instituţii şi şcoli, centralele termice au pornit deja. "Am furnizat agentul termic pentru copii, este rece în clădire", mărturiseşte Dumbravă Magdalena, director de şcoală.

Iarna s-a instalat deja în munţi

La peste 1800 de metri altitudine, în munţi, este deja iarnă. Iar localnicii se aşteaptă la din ce în ce mai multă zăpadă pe creste. "Este frig. Trebuie să ştiţi că în zona noastră începe deja să vină iarna", explică un localnic. Zăpadă este şi în Munţii Rodnei la înălţimi mari, dar şi la Borşa, în Maramureş. Meteorologii spun că de vineri, vremea ar trebui să se încălzească. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Iarna a pus deja stăpânire pe unele zone din România. Temperaturi negative la Miercurea Ciuc şi ninsori ca-n poveşti în vârf de munte