Antena Meniu Search
x

Video La munte a venit iarna. A nins la Bâlea Lac, iar pe Transfăgărășan s-a depus un strat subţire de zăpadă

Ieri vară, astăzi toamnă în toată regula. Vremea a schimbat rapid registrul şi în doar câteva ore am ajuns de la temperaturi blânde cu soare, la aproape 0 grade Celsius în unele zone ale ţării. În plus, pe Transfăgărăşan pare că a venit deja iarna. A nins la Bâlea Lac, iar asfaltul este acoperit de un strat subţire de zăpadă. 

de Redactia Observator

la 21.09.2021, 14:52

Vezi și

Marți dimineața, la Bâlea Lac s-au înregistrat minus 4 grade Celsius.

Şi în Suceava, la primele ore ale dimineţii, termometrele arătau abia 5 grade Celsius. 

Andreea Petrescu, reporter Observator: "Acum, spre prânz, s-a mai încălzit puțin, dar în această dimineață au fost, dacă vorbim despre zona de munte, doar 5 grade Celsius. Este, de fapt, o medie, pentru că aici, în municipiul reședință de județ, au fost 7...8 grade în această dimineață, iar dacaă vorbim despre zona cea mai înaltă, la Caban Giumalău, de exemplu, se înregistrau minus un grad Celsius. Meteorologii de la stația meteo don Suceava ne spuneau că temperatura de 7...8 grade se resimte unde la 4...5 grade Celsius, din cauza vântului, dar și a umidității crescute. Vestea bună este că nu a căzut brumă, cel puțin în această zonă, astfel culturile agricole nu sunt afectate. Mâine, va fi în continuare frig, apoi vom reveni la temperaturi normale pentru această perioadă".

De la vară, direct la iarnă

După un weekend cu valori în termometre de vară târzie, ne-am trezit la temperaturi de geci groase. În judeţul Suceava - la Suceava şi Rădăuţi, s-au înregistrat cele mai mici temperaturi, luni după-amiază, dintr-un oraş: 11, respectiv 10 grade.

Temperaturile scăzute i-au cam luat prin surprindere pe suceveni, care mai ieri umblau în tricouri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » La munte a venit iarna. A nins la Bâlea Lac, iar pe Transfăgărășan s-a depus un strat subţire de zăpadă