Antena Meniu Search
x

Alertă de vreme severă în România. ANM anunță frig în toată țara, ninsori și viscol la munte

Vremea intră într-un proces de răcire în România. În urmă cu puțin timp, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de viscol, lapoviță și ninsori la munte, valabilă până mâine dimineață. Potrivit specialiștilor, temperaturile scad în majoritatea zonelor țării.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 22.09.2021, 10:16

Meteorologii anunță frig în toată țara și ninsori la munte.

Astfel, în intervalul 22 septembrie, ora 10:00 – 23 septembrie, ora 10:00, la munte, în general la altitudini mai mari de 1700 metri, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaților Meridionali (10...15 l/mp).

În aceste zone, pe arii restrânse, se va depune strat de zăpadă.

ANM anunță vreme rece în toată țara

Pe acelaşi subiect

Însă, vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0...3 grade, favorizând izolat producerea brumei. Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40...50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 60 km/h.

Potrivit informării ANM, joi și vineri (23 și 24 septembrie), vremea se va menține deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare.

Frigul lovește și Capitala

Până joi dimineață, temperaturile continuă să fie scăzute în Capitală. Cele minime se vor situa între 7 și 9 grade, anunță Administrația Națională de Meteorologie în prognoza specială pentru București.

În intervalul miercuri ora 10.00 – joi ora 10.00, vremea se va menține rece pentru această dată. 

Cerul va avea temporar înnorări, iar pe parcursul zilei vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade Celsius, iar cea minimă de 7...9 grade Celsius.

Prognoza meteo 22 septembrie

Vremea va fi rece pentru aceastã datã, chiar deosebit de rece în special în nord-vest şi centru, cu temperaturile maxime cuprinse între 9 şi 18 grade. Cerul va avea înnorãri şi temporar va ploua slab în Maramureş, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, local în Crişana şi Banat şi izolat în rest.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare, moderate cantitativ pe crestele Carpaţilor Meridionali (10...15 l/mp), unde pe arii restrânse se va depune strat de zãpadã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, temporar cu viteze de peste 60...70 km/h, iar local în regiunile estice, sud-estice şi în extremitatea de sud-vest.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Vremea » Alertă de vreme severă în România. ANM anunță frig în toată țara, ninsori și viscol la munte