Antena Meniu Search
x

Video Imagini cu prăpădul din Reșita, după o rupere de nori. Meteorologii vin cu vești proaste: nu scăpăm de furtuni

Primele zile ale lui Cuptor au adus vreme severă peste România. Arşiţă la prânz, pe seară - ploi şi vijelii. La Reşiţa vântul a făcut prăpăd. A bătut cu 80 de kilometri la oră, a smuls acoperişul unui bloc, a dărâmat un stâlp de electricitate şi a distrus mai multe maşini. Azi, mai multe localităţi au fost sub Cod Galben sau Portocaliu de vreme rea. Meteorologii spun că nu scăpăm de furtuni nici săptămâna viitoare. 

de Redactia Observator

la 02.07.2023, 19:55

Vezi și

Norii negri s-au strâns din nou deasupra oraşului Reşiţa, măturat de furtuni în ultima lună. O parcare întreagă s-a transformat în cimitir auto. Mai multe maşini au fost distruse după ce vântul a smuls un acoperiş de bloc şi a doborât un stâlp de electricitate. Rafalele au atins 80 de km la oră. Locatarii blocului care au rămas fără acoperiş spun că reparaţiile se ridică la 80.000 de lei. 

Un cartier întreg a rămas în beznă, iar canalizările nu au mai făcut faţă. Străzile s-au transformat în râuri. Potop a fost şi în judeţul Hunedoara. După o ploaie de câteva minute, în localitatea Lupeni, pământul a fost acoperit de un strat de gheaţă.

Zeci de judeţe sunt sub Cod Galben de furtuni, iar meteorologii au emis peste 20 de avertizări nowcasting de Cod Portocaliu în mai multe localităţi. În Maramureş, autorităţile au trimis locuitorilor mesaje RO-Alert pentru a-i avertiza să nu iasă din case.

Meteorologii se aşteapta ca şi săptămâna viitoare să fie schimbări bruşte ale vremii

Mihai Huştiu, meteorolog: O să mai fie ploi, dar mai restrânse ca arie prin centrul, estul şi sud-estul ţării şi mâine după-amiază. De miercuri ne aşteptăm ca furtunile să revină, instabilitatea să fie din nou pronunţată, mai ales în jumătatea de vest a ţării.

În schimb, în sudul şi estul ţării vremea va fi caniculară săptămâna viitoare când se vor atinge temperaturi de 35 de grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Vremea » Imagini cu prăpădul din Reșita, după o rupere de nori. Meteorologii vin cu vești proaste: nu scăpăm de furtuni