Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de ninsori, viscol şi polei în jumătate de țară. Strat de nou de zăpadă la munte și în cea mai mare parte a Moldovei

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod galben de ninsori abundente, viscol și polei, în mai multe județe. De asemenea, a fost actualizată informarea care vizează precipitații în cea mai mare parte a țării. Va ninge la munte și în cea mai mare parte a Moldovei, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 27.12.2021, 20:06

Informare meteo de vreme severă în toată țara

Interval de valabilitate: 27 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 08:00

În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, local moderate cantitativ. În zona montană înaltă și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile. Se va depune polei, local în sud-est și izolat în restul teritoriului.

Coduri galbene de ninsori abundente, viscol și polei, în mai multe județe

Pe acelaşi subiect

Cod galben viscol și ninsori

Interval de valabilitate: 27 decembrie, ora 10:00 – 27 decembrie, ora 22:00.

Zone afectate: în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m.        

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Temporar vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 60…70 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, potrivit ANM.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Cod galben de ninsori abundente

Interval de valabilitate: 27 decembrie, ora 13:00 – 28 decembrie, ora 08:00.

Zone afectate: cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei și zona Carpaților Orientali.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, în estul Transilvaniei și în zona Carpaților Orientali va ninge însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent.

Cod galben de polei

Interval de valabilitate: 27 decembrie, ora 17:00 – 28 decembrie, ora 08:00.

Zone afectate: județele Buzău, Brăila, Vrancea, Galați și în cea mai mare parte a județului Tulcea.

În intervalul menționat, în județele Buzău, Brăila, Vrancea, Galați și în cea mai mare parte a județului Tulcea, temporar vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie și lapoviță, care local vor determina depuneri de polei.

Vremea 27 decembrie

Cerul va fi noros şi temporar se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în cea mai mare parte a Moldovei, în estul Transilvaniei şi în zonele montane înalte, şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent, mixte în Maramureş, şi predominant sub formã de ploaie în restul teritoriului. Cantităţile de precipitaţii, local vor fi însemnate îndeosebi în estul teritoriului şi la munte, cu precădere în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde se vor depăşi 15...20 l/mp.

Pe arii în general restrânse, la începutul intervalului şi din nou seara şi noaptea, în sud-est vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în prima parte a intervalului la munte, în special la altitudini mari.  Temperaturile maxime se vor încadra între -5 şi 8 grade, mai ridicate în sudul litoralului spre valori de 10...11 grade, iar cele minime între -7 şi 6 grade. Local, mai ales spre sfârşitul intervalului, se va semnala ceaţă. Presiunea atmosferică va scadea foarte putin dinspre nord-vest, avand deja valori joase - de regim ciclonic.

În București, ANM a emis o avertizare cod galben de polei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Alertă meteo de ninsori, viscol şi polei în jumătate de țară. Strat de nou de zăpadă la munte și în cea mai mare parte a Moldovei