Antena Meniu Search
x

Meteo: Cod galben de polei emis de ANM în 11 județe.  Alerta este valabilă până vineri, la ora 12.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de polei, valabilă până vineri, la ora 12.00. Sunt vizate județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Harghita, Covasna și nordul Buzăului.

De Redactia Observator la 01.12.2022, 11:24

Potrivit ANM, codul galben intră în vigoare joi la ora 12 și este valabil până vineri, la ora 12. În intervalul menționat, în Moldova și în zona Carpaților Orientali temporar se vor semnala precipitații slabe mixte (ploaie, lapoviță, iar în zona montană și submontană trecător și ninsoare) și pe arii relativ extinse se va depune polei. Sunt vizate județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Harghita, Covasna și nordul Buzăului.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Depuneri de polei vor fi izolat și în estul Munteniei, nordul Dobrogei și în Transilvania. Pe litoral, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 50...55 km/h.

Vremea în București și Alba Iulia, de Ziua Națională

La București, nebulozitatea va fi persistentă și vor fi precipitații mixte - ploaie, iar temporar lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 40 - 50 km/h. Temperatura nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar minima va fi de 0...1 grad. La Alba Iulia, pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros, însă dimineața vor fi condiții de ceață. Seara și noaptea cerul va deveni noros și se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5 - 6 grade, iar cea minimă va fi de 1 - 2 grade.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Meteo: Cod galben de polei emis de ANM în 11 județe.  Alerta este valabilă până vineri, la ora 12.00