Antena Meniu Search
x

Video Milioane de lei irosiţi în centrele de agrement de la munte. Sunt nefuncţionale sau aproape goale din lipsă de promovare

Ce facem vara, la munte, dacă ploaia ne strică planurile? În stațiuni precum Predeal și Poiana Brașov, câteva zile fără soare înseannă timp pierdut şi bani irosiţi. Asta deși autoritățile au promis de ani de zile să investească în zone de distracţii, ba chiar au alocat milioane pentru zone de agrement. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 19.06.2023, 17:56

Vezi și

Predeal, orașul situat la cea mai mare altitudine, din România, aproximativ 1100 de metri. E unul din locurile în care oferta de agrement nu este deloc la înălțime, pentru weekendurile ploioase, de vară. 

Milioane de lei irosiţi în centrele de agrement de la munte

Bărbat: Ieri am mers până la cabana Trei Brazi, ne-am relaxat în parc, am ieşit la o terasă. Mai multe atracţii turistice nu am descoperit. 

Şi asta deşi pentru distracţia turiştilor s-au băgat 43 de milioane de lei într un centru de agrement cu saune, fântână de gheaţă, piscine, aqua park, salină artificială, terenuri de squash, solar și săli de fitness. Dar nu e gata. 

Pe acelaşi subiect

Claudiu Loghin, reporter Observator: La centrul de agrement din Predeal, autorizaţia de construcţie a fost emisă în mai 2012. Lucrările ar fi trebuit să fie gata în 2015. Au trecut de atunci opt ani. De atunci, întreaga curte e năpădită de buruieni. 

Ne mutăm la 33 de kilometri distanță, în Poiana Brașov, o altă perlă a turismului montan. E o zi ploioasă de duminică, iar centrul construit din bani publici exact pentru astfel de momente e... aproape gol. 

Femeie: Ce poate să facă, decât să se ducă undeva, să mănânce înăuntru şi altfel ce să facă. Mă uitam că e şi gol. Parcarea e goală. 

Bătrân: Dacă plouă, vă daţi seama, toţi se duc la dos, la o terasă, unde nu plouă. Servesc ceva, o cafea, o îngheţată. 

Claudiu Loghin - reporter Observator: Centrul de agrement din Poiana Braşov a fost dat în folosinţă în decembrie 2016. A costat numai puţin de 31 de milioane de euro. Are spaţii interioare pe o suprafaţă totală de 5 mii de metri pătraţi. Multe dintre ele sunt goale, ca şi această uriaşă sală de conferinţă. Şi totuşi, centrul este pustiu într-un weekend ploios ca acesta. Conducerea instituţiei a refuzat să facă orice comentariu legat de această situaţie. 

O fac însă specialiştii care cred că centrul nu este bine promovat iar oferta de distracţie e limitată la câteva mese de ping pong si de biliard, piste de bowling şi un perete de escaladă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Milioane de lei irosiţi în centrele de agrement de la munte. Sunt nefuncţionale sau aproape goale din lipsă de promovare