Antena Meniu Search
x

Video Ninsorile fac ravagii în Bulgaria şi Grecia. La vecini, cartiere întregi au rămas fără curent electric, iar oamenii au fost avertizați să evite deplasările

Vremea rea face ravagii. Fenomenele meteo extreme au lovit mai multe zone din Europa. Vecinii bulgari s-au confruntat cu ninsori abundente, pe când în Grecia, traficul maritim a fost grav perturbat pe seama furtunilor violente. Peste ocean, în Australia, mii de oameni au fost nevoişi să-şi părăsească casele din cauza inundațiilor. 

de Redactia Observator

la 18.12.2023, 08:08

Vezi și

În Bulgaria, se duce o adevărată luptă împotriva zăpezii. Zeci de case și cartiere au rămas fără curent, iar oamenii ar mai putea aştepta în beznă mult şi bine. Lucrările la reţeaua electrică sunt îngreunate de drumurile înzăpezite, pe care deja s-a depus gheaţa. Autorităţile bulgare i-au avertizat pe locuitori să evite pe cât posibil deplasările, iar dacă se impune, să circule cu maximă prudenţă, mai ales în zonele de munte. 

Furtuni puternice în Grecia

Şi în Grecia a nins abundent în weekend. Stratul de omăt a depăşit un metru în anumite zone, iar ninsorile vor continua în următoarele două zile, spun meteorologii. Pe mare, cursele cu feribotul au fost suspendate din cauza furtunilor puternice.

De asemenea, porturi importante precum Pireu sau Lavrio au fost şi ele închise. 

Pe acelaşi subiect

Ciclonul Jasper face ravagii în Australia

În Australia, furia vremii a mutat din loc mii de oameni. Ciclonul Jasper a adus ploi torențiale, care au dus la inundaţii. Multe regiuni nu au mai avut curent, iar mai multe persoane au ramas blocate şi au aşteptat ore întregi să fie evacuate în siguranţă.

O furtună puternică din Buenos Aires a semănat moartea a cel puţin 13 oameni. Cel mai afectat a fost oraşul Bahia Blanca, acolo unde acoperişul unui patinoar s-a prăbuşit peste spectatori. Zeci de copaci au fost smulşi din rădăcini de vântul care a bătut cu rafale de peste 140 de kilometri pe oră. 

Vremea rea a avariat şi un avion, dar şi terminalul aeroportului Aeroparque. De altfel, întreaga provincie Buenos Aires a rămas fără curent electric după trecerea furtunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Ninsorile fac ravagii în Bulgaria şi Grecia. La vecini, cartiere întregi au rămas fără curent electric, iar oamenii au fost avertizați să evite deplasările