Antena Meniu Search
x

Video Revin ninsorile în România. Un val de aer polar aduce temperaturi negative în mai multe regiuni. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

Un val de aer polar s-a întins iar peste toată ţara. De la o zi la alta, temperaturile au scăzut şi cu 10 grade Celsius. La munte se schiază în tot mai multe locuri. În rest, meteorologii spun că nu vom avea prea curând zăpadă. Nici măcar de sărbători. De Crăciun, vremea va fi ca de Paşte. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 15.12.2023, 21:14

Vezi și

De la o zi la alta, pe litoral s-au succedat două anotimpuri. 

Andreea Filip, reporter Observator: Maximele astăzi, la malul mării au atins valori de 15 grade Celsius, marea este liniştită, vântul nu bate deloc. O atmosferă perfectă de plimbare pe faleză. În mai puţin de 48 de ore, vremea s-a schimbat radical la malul mării. Sunt cu 10 grade mai puţin faţă de ieri, vântul îşi face simţită prezenţa şi intensifică senzaţia de frig, iar pentru mâine, meteorologii au anunţat temperaturi şi mai mici, puţin peste limita îngheţului. 

România, cuprinsă de un val de aer polar

De altfel, un val de frig a cuprins toată ţara. La munte, temperaturile sunt negative. În weekend, ziua, vor fi minus 2 grade Celsius, în timp ce la peste 1.500 de metri temperaturile vor coborî la minis 7 grade Celsius. Vremea va fi perfectă pentru o tură pe schiuri. 

Pe acelaşi subiect

Claudiu Loghin, reporter Observator: În Poiana Braşov, se schiază deja dinainte de Crăciun pe pârtia Bradul. De asemenea, toate pârtiile din zona superioară a Masivului Postăvaru sunt deschise. Se schiază şi în Azuga, pe pârtii din zona Cazacu şi Sorica şi la Predeal, pe pârtii din zona Clăbucel. 

Sunt deschise trei pârtii şi în Maramureş, dar se schiază şi la Rânca şi Păltiniş. 

La Bâlea Lac, se lucrează deja la celebrul hotel de gheaţă, care se va deschide în 20 decembrie. Pentru că iernile sunt tot mai blânde, în acest an se schimbă tehnologia de construcţie. Hotelul va fi ridicat din baloane cu gheata si nu din cărămizi tăiate din lac, aşa cum se făcea până acum. Decorul va fi inspirat din arta modernă în acest an. Weekendul viitor o cameră costă 100 de euro pe noapte. 

Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

Între timp, meteorologii au actualizat prognoza pentru sărbători. De Crăciun nu va ninge, sunt aşteptate chiar temperaturi de primăvară.   

Robert Manta, meteorolog ANM: Nu prea aveam aşteptări să ningă, în special de Crăciun vorbim de maxime mai ridicate decât în mod normal, adică pozitive. Şi noaptea ar părea ca temperaturile să fie uşor pozitive, dar ar părea să apară şi ceaţa până la urmă. Aşadar dacă nu vom aveam parte de un Crăciun cald, cu temperaturi de 10 grade, vom avea un Crăciun cu 5-6 garde la amiază. 

Andreea Petrescu, reporter Observator: Nici pentru Anul Nou nu sunt veşti mai bune, meteorologii spun că nu vom avea parte, cel mai probabil, de ninsori. Şi mai mult decât atât, nici instalaţiile de producere a zăpezii artificiale nu vor putea fi pornite, asta pentru că, la munte, temperaturile pot ajunge până la 10 grade Celsius. 

Românii care au programate călătorii în Bulgaria în acest weekend ar trebui să se informeze înainte de a pleca la drum. Meteorologii din ţara vecină au emis o avertizare de ninsoare, iar localnicii sunt sfătuişi să rămâne în case şi să evite să iasă cu maşina pe şosele. Alertă de ninsoare este şi în Grecia, iar în zona Mării Egee vântul bate cu putere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Revin ninsorile în România. Un val de aer polar aduce temperaturi negative în mai multe regiuni. Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion