Antena Meniu Search
x

Nou val de aer rece peste România, anunţă ANM. Temperaturile vor scădea cu 10 grade

România s-a trezit îngheţată. Iar de data aceasta, polul frigului a fost chiar în Capitală. S-au înregistrat minus 16 grade la Bucureşti. De altfel, noaptea de sâmbătă spre duminică a fost cea mai geroasă de până acum în Oltenia şi Muntenia.

Vezi și

România s-a trezit îngheţată. Iar de data aceasta, polul frigului a fost chiar în Capitală. S-au înregistrat minus 16 grade la Bucureşti. De altfel, noaptea de sâmbătă spre duminică a fost cea mai geroasă de până acum în Oltenia şi Muntenia.

Polul frigului a fost noaptea trecută în Capitală, când totul a îngheţat la minus 16 grade. A fost cea mai scăzută temperatură înregistrată în Bucureşti, de la începutul iernii. 

Peisajul alb i-a scos pe unii din casă în căutarea celui mai inspirat decor pentru o fotografie. Alţii s-au dat pe gheaţă, ca în copilărie, sau au încălţat patinele. 

Mormanele de zăpadă îngheţată din parcuri au fost ideale pentru prima escaladă. Fiecare a profitat, în felul său, de ziua neobişnuit de geroasă. 

ALINA ŞERBAN, meteorolog ANM: Cel mai frig a fost in sudul, in centrul, in estul tarii, in Oltenia, Muntenia, Moldova, sud-estul Transilvaniei. 

Au fost minus 16 grade în Bacău şi Adjud, minus 15 la Videle, Focşani sau Miercurea Ciuc, -14 grade la Târgu Jiu şi -13 la Braşov. În următoarele ore, gerul se mai domoleşte, dar vin ninsorile şi viscolul, în multe zone din ţară. La munte, rafalele vor atinge şi o sută de kilometri pe oră. 

ALINA ŞERBAN, meteorolog ANM: Vorbim de precipitatii sub forma de ninsoare in Maramures, in zona Carpatilor Occidentali si Carpatii Orientali unde vor depune strat consistent de zapada. Treptat, in regiunile vestice, vor  fi precipitatii mixte si, mare atente, conditii de polei pentru zonele respective. 

Luni va fi mai cald in Capitala, 1 sau chiar 2 grade Celsius. De marti, insă, meteorologii ne avertizeaza ca o noua masa de aer rece va patrunde in tara noastra, iar temperaturile vor ajunge pana la minus 10 grade Celsius. 

Asta înseamnă că, de la o zi la alta, vor fi diferenţe şi de 10 grade. Un şoc termic, pe care îi pot resimţi puternic persoanele vulnerabile. Copii, vârstnici ori cei care au sistemul imunitar slăbit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Nou val de aer rece peste România, anunţă ANM. Temperaturile vor scădea cu 10 grade