Antena Meniu Search
x

Video Octombrie a devenit a cincea lună de vară. Turiştii au luat cu asalt litoralul: apa mării a fost mai caldă decât în zilele de vară

Sunem în a cincea lună de vară şi în cel mai cald weekend de octombrie din istorie! La prima oră a dimineţii, temperaturile depăşeau în aproape toată ţara 20 de grade Celsius. Iar pe litoral, a fost vreme perfectă de plajă şi chiar de o baie în mare.

de Redactia Observator

la 21.10.2023, 21:23

Vezi și

Meteorologii spun că în acest octombrie suntem practic în a cincea lună de vară. Nu e de mirare că mulţi au dat o fugă pe litoral pentru încă o baie în mare. Au fost 32 de grade afară, iar apa mării a avut 19 grade. 

Reporter: Cum e apa?

Turist: Perfectă! Apa caldă, soarele, bucuria căţelului şi a noastră.

Reporter: Ce faceţi astăzi toată ziua?

Pe acelaşi subiect

Turist: Baie, baie, plajă şi baie.  

Nargis, comerciant îngheţată: Este o zi de vară. Este foarte cald, foarte mulţi oameni, iar vânzarea a mers foarte bine. Mulţi copii care au venit să mănânce îngheţată. 

Restaurantele au fost pline de turişti

Şi terasele au fost pline. 

Gabriel, ospătar: Este foarte aglomerat, ne aşteptam la o zi de felul acesta. Ca o zi de august. Este o zi ca în plină vară. Cel mai căutat este lufarul, pisica de mare, pălămida, calcanul, corbul de mare. 

Turist: Nu ne aşteptam să fie aşa de cald. E şocant! Mi se pare chiar mai cald decât în unele zile de vară. Am venit să mâncăm şi după plajă. Nu îmi vine să cred că spun asta, dar o să facem plajă.

Recorduri termice în 76 de staţii meteo

Este cel mai cald weekend de octombrie de când se fac măsurători. La 7 dimineaţa s-au bătut recorduri termice în 76 de staţii meteo, cu temperaturi peste 20 de grade. În toată ţara temperaturile au fost cu cel puţin 10 grade mai mari decât normalul perioadei. Meteorologii numesc octombrie ca fiind deja "a cincea lună de vară". 

Diana Speretoiu, reporter Observator: Cele aproape 30 de grade din termometre şi soarele generos din Târgu Jiu nu te duc deloc cu gândul la o zi de octombrie. Este o vreme perfectă pentru o plimbare în aer liber şi multă lume profită de asta.

Căldura nu a lipsit nici de la munte

Şi la munte este neobişnuit de cald. În Cheile Sohodolului, în Gorj, turiştii s-au plimbat în tricou şi în pantaloni scurţi. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: La munte, turiştii găsesc peisaje de toamnă, dar atmosferă de vară, cu 25 de grade în termometre şi soare din belşug. 

Bucureştenii au umplut parcurile

În parcurile din Capitală nu a fost loc să arunci un ac. La 31 de grade oamenii s-au răcorit cu o îngheţată. 

Copil: E foarte cald şi e foarte bine! Vreau să stau în tricou în octombrie. 

Şi în alte ţări din sudul şi estul europei e extrem de cald. În Grecia, Bulgaria, şi Turcia temperaturile trec de 35 grade la umbră, iar specialiştii spun că trecem prin ceea ce se numeşte "vara indiană". Vestul Europei în schimb se confruntă cu vijelii şi inundaţii. În Marea Britanie, furtuna Babet a acoperit străzile oraşelor de la mare cu spumă. Iar în Germania oamenii merg pe străzi prin apă până la brâu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » Octombrie a devenit a cincea lună de vară. Turiştii au luat cu asalt litoralul: apa mării a fost mai caldă decât în zilele de vară