Antena Meniu Search
x

Ploi, ninsori, polei şi vânt puternic în toată ţara, până marţi dimineaţă. ANM a emis cod portocaliu de vreme severă în șapte județe

Administrația Națională de meteorologie a emis o informare de ploi, ninsori, polei şi intensificări ale vântului în toată ţara, până marţi dimineaţă. De asemenea, de la ora 10.00, au intrat în vigoare două coduri galben și portocaliu de vreme severă în mai multe județe, valabile până mâine la ora 12.00.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 25.12.2021, 10:51

Meteorologii au actualizat informarea meteorologică privind precipitaţii moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântulului, valabilă de sâmbătă de la ora 10.00 până marţi, la aceeaşi oră.

Astfel, în intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii moderate cantitativ în cea mai mare parte a ţării. În zona montană înaltă, iar începând din seara zilei de sâmbătă (25 decembrie) şi în cea mai mare parte a Moldovei vor fi ninsori şi lapoviţă, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. Îndeosebi pe parcursul zilelor de duminică (26 decembrie) şi luni (27 decembrie) pe alocuri se va depune polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei, în Muntenia, în Crişana şi nord-vestul Transilvaniei, potrivit ANM. Pe parcursul zilei de luni (27 decembrie), vântul va prezenta intensificări temporare în regiunile sudice, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, rafalele vor depăşi 60…70 km/h spulberând zăpada.

Cod galben de ploi și ninsori până duminică la ora 12.00

Totodată, meteorologii au emis Cod galben de ploi şi ninsori însemnate cantitativ, de sâmbătă de la ora 10.00 până duminică la ora 12.00, în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Harghita, Mureş, Alba, Arad, Timiş, Mehedinţi şi Gorj.

Pe acelaşi subiect

În intervalul menţionat, în Banat, Crişana, iar pe arii restrânse în Transilvania şi nord-vestul Olteniei va ploua însemnat cantitativ. În zona Carpaţilor Orientali şi în nord-vestul Moldovei treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 25...40 l/mp.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

De asemenea, în acelaşi interval va fi cod portocaliu de ploi abundente, în judeţele Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş.

În Carpaţii Occidentali şi în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali vor fi precipitaţii abundente. Vor fi ploi, care vor favoriza topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1800 m vor predomina ninsorile. Cantităţile de apă vor depăşi 40...50 l/mp şi pe arii restrânse 70 l/mp.

Cum va fi vremea în București, în următoarele zile

ANM a emis o prognoză specială pentru perioada 25 decembrie 28 decembrie, în București.

În perioada 25 decembrie ora 10:00 - 26 decembrie, ora 8:00 vremea va continua să se încălzească, valorile termice urmând a se situa cu mult peste cele obişnuite în ultima decadă a lunii decembrie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar minima va fi de 0...2 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări seara și noaptea, iar spre sfârșitul intervalului va crește probabilitatea pentru ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat.

În perioada 26 decembrie ora 8:00 - 27 decembrie ora 8:00 vremea va fi predominant închisă și se va răci față de ziua precedentă. Trecător vor fi precipitații sub formă de ploaie și burniță, iar mai ales spre seară și noaptea, probabilitatea de polei va fi ridicată. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -2...0 grade. 

În intervalul 27 decembrie ora 8:00 - 28 decembrie ora 10:00 vremea se va menține închisă. Temporar va ploua slab, iar cu precădere în prima parte a zilei vor mai fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 2...3 grade, iar cea minimă în jur de 1 grad. Spre sfârșitul intervalului se va forma ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Vremea » Ploi, ninsori, polei şi vânt puternic în toată ţara, până marţi dimineaţă. ANM a emis cod portocaliu de vreme severă în șapte județe