Antena Meniu Search
x

Video Sărbători în frig şi fără apă caldă în Bucureşti: "Am ajuns în 2022 să încălzim apă şi să ne spălăm. Este groaznic"

Zeci de mii de bucureşteni aşteaptă Sărbătorile înfofoliţi, la lumina reşoului, ca pe vremea comunismului. În casele lor e la fel de frig ca afară. Nici măcar apă caldă nu au, încălzesc tot ca acum 40 de ani pe aragaz. Autorităţile nu au o explicaţie.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 24.12.2021, 19:48

Vezi și

Bucureşteancă: Aştept familia. O să dăm drumul la aerul condiţionat ca să se încălzească un pic atmosfera. Este foarte, foarte greu, foarte greu. Nu ştiu ce se întâmplă. Nu s-a întâmplat în niciun an ce se întâmplă anul ăsta. 

Cu mâncăruri calde, dar cu frig în casă. Aşa îşi aşteaptă familia de Crăciun această femeie din cartierul Pantelimon. A dat drumul la aerul condiţionat, a băgat în priză şi un calorifer electric şi a pus ţuica la fiert ca să încălzească atmosfera. Spera ca măcar de Sărbători să aibă un pic de confort. N-a fost să fie

Savencu Steluţa, locatar: Fără apă caldă şi căldură şi aşteptăm măcar acum de Crăciun să ni se dea un pic de apă caldă şi căldură să facem şi noi câte un duş. Am musafiri, am toată familia, doi copii cu copii, vin cuscrii, vin toate neamurile. Şi cu ce o să încălziţi casa? Cu respiraţia, că nu avem altă soluţie şi fiind mai mulţi ne încălzim reciproc. 

Au rămas în frig şi fără apă caldă de Crăciun

Pe acelaşi subiect

Zeci de mii de bucureşteni sunt în această situaţie. 

Preşedinte de bloc: Asta este încălzirea care are 29 de grade, 28,59 iar apa caldă are 24, 25 de grade. Deci este ceva care nu poate fi folosit. 

Ion Ioneşti, preşedinte de bloc: La 24 de grade nu este bună, vorba din străbuni, nici pentru pâine nu e bună apa. Nu ajunge nici la primul etaj. Deci căldura asta care este de 24 de grade nu ajunge nici la primul etaj. Anul trecut aveam. Îmi aduc aminte că în perioada asta de Crăciun, de Anul Nou, era apa de nu puteai să ţii mâna în ea de caldă. 

Bucureşteancă-reporter: Am ajuns în 2022 să încălzim apă şi să ne spălăm. Normal că avem invitaţi, avem rude, e greu.

- Şi cum încălziţi apartamentul?

- Cu aerul conditionat. Deci este groaznic. 

Bucureştean: Ce să zic, rău de tot. Cu încălzirea în casă mai dăm drumul la aragaz ca să ne încălzim. 

Contactaţi de Observator, edilii nu au comentat situaţia. Însă pentru oameni nici finalul de an nu se anunţă mai bun. 

Andreea Milea, reporter Observator: Sistemul de termoficare funcţionează la o capacitate de puţin peste 70%. Astfel ca pentru peste 2.000 de blocuri din Capitală, agentul termic ajunge la temperaturi foarte scazute în timp ce mai bine de 500 de blocuri nu au deloc apă caldă şi căldură. 

Avarii la reţeaua de termoficare sunt în tot oraşul, dar cele mai mari probleme sunt în sectoarele 2,3 şi 6. De parcă nu era de ajung astăzi angajaţii de la trei din cele patru centrale de termoficare ce funcţionează în oraş au intrat în grevă spontană, nemulţumiţi de salarii. Protestul a durat însă doar câteva ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Sărbători în frig şi fără apă caldă în Bucureşti: "Am ajuns în 2022 să încălzim apă şi să ne spălăm. Este groaznic"