Antena Meniu Search
x

Ploi torențiale, grindină și vijelii în mare parte din țară. Capitala și 31 de județe, sub cod galben și portocaliu de vreme severă în următoarele ore

Administrația Naţională de Meteorologie a emis duminică, două avertizări cod galben și portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii. Alertele de instabilitate atmosferică temporar accentuată vizează Capitala și 31 de județe și sunt valabile în următoarele ore.

de Redactia Observator

la 31.07.2022, 10:25

Meteorologii anunță că duminică vremea se strică în cea mai mare parte a țării.

Coduri galben și portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii în București și 31 de județe

Specialiștii ANM au emis două avertizări, cod galben și cod portocaliu de instabilitate, valabile până luni. Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată este valabil 24 de ore, începând de duminică, la ora 10.00.

În următoarele ore vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în nordul, nord-vestul, centrul, estul și sud-estul teritoriului. Vor fi averse descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp. Pe parcursul nopții aria manifestărilor de instabilitate atmosferică va fi în restrângere, precizează meteorologii.

Pe acelaşi subiect

Codul portocaliu va fi în vigoare de duminică, la ora 10.00, până luni, la ora 3.00. În intervalul menționat, local în estul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, nordul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zona Carpaților de Curbură vor fi averse torențiale ce vor acumula local 40...60 l/mp. Acestea vor fi asociate și descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină, precizează meteorologii.

Prognoză pentru București: Ploi și temperatură în scădere

Administrația Națională de Meteorologie anunță că duminică în capitală va ploua, iar temperatura va fi mai mică decât în zilele precedente.

Potrivit meteorologilor, duminică, în București, vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor fi mai scăzute față de intervalul precedent. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate și mai ales în a doua parte a zilei vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade, iar cea minimă va fi de 16...17 grade, precizează specialiștii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Ploi torențiale, grindină și vijelii în mare parte din țară. Capitala și 31 de județe, sub cod galben și portocaliu de vreme severă în următoarele ore