Antena Meniu Search
x

Video Ploile din ultimele 24 de ore au făcut prăpăd în România. Un bărbat din Iaşi a fost luat de viitură după ce a încercat să-şi salveze caii

Este prăpăd în ţară după ploile din ultimele 24 de ore. În Iaşi, un bărbat a fost luat de viitură după ce a încercat să-şi salveze caii. Natura dezlănţuită a distrus acoperişuri, a doborât copaci şi a inundat case. Mai mulţi fermieri au împiedicat lansarea rachetelor antigrindină, de teamă că n-o să mai plouă. Acum se plâng că grindina le-a distrus culturile.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 14.05.2022, 19:17

Vezi și

După o ploaie care a durat doar o jumătate de oră, o viitură imensă a lovit satul Pocreaca din Iaşi şi a luat un căruţaş cu tot cu animale şi căruţă. Bărbatul de 52 de ani îşi dusese fiica acasă. Când a văzut ce prăpăd vine, s-a grăbit să dea drumul cailor. A apucat să salveze doar unul dintre cai, dar el a fost luat de ape. În localitate, au căzut 60 de litri pe metru pătrat şi au fost emise trei mesaje Ro-Alert. Viitura a fost atât de puternică încât apa a ajuns să măsoare cu 3 metri. Pompierii îl caută şi au ajuns să parcurgă o distanţă de 2 kilometri de-a lungul apei încercând să-l găsească.

De miercuri, temperaturile vor scădea cu 10-15 grade în 24 de ore

"Se întâmplă ciclic lucrul ăsta, odată la 10-15 ani. Acest pârâu din spatele nostru pe care în mod normal îl putem trece cu piciorul, s-a umflat foarte mult", a declarat Grigore Corciovă, primar comuna Schitu Duca. Furtunile violente cu grindină au măturat aseară tot judeţul Iaşi. Meteorologii au emis cod galben şi cod portocaliu de fenomene periculoase.

Grindina cât oul de prepeliţă a lovit şi în Dej. În grădini, părea că a venit iarna. Culmea, fermierii din mai multe judeţe le-au pus gând rău rachetelor antigrindină, singurele care ar fi putut să oprească acest fenomen. La Codăeşti, în Vaslui, s-au adunat în punctului de lansare a rachetelor şi au reuşit să le blocheze lansarea. Până a intervenit poliţia, a început furtuna, aşa cum era prognozat. "Cred într-un fel de teorie a conspiraţiei conform căreia, dacă se dau cu rachetele antigrindină, nu mai plouă şi determină seceta", a declarat Cătălin Mărtinuș, primar Dobrovăț. "Practic, aceste activităţi duc la o uşoară creştere a precipitaţiilor", a declarat Daniel Florea, director programe centrul Antigrindină Iaşi. Din păcate, nu scăpăm de ploi și vijelii nici zilele următoare. De miercuri, vremea se răceşte în toată ţara. Temperaturile vor scădea cu 10-15 grade în 24 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Ploile din ultimele 24 de ore au făcut prăpăd în România. Un bărbat din Iaşi a fost luat de viitură după ce a încercat să-şi salveze caii