Antena Meniu Search
x

Video Ploile torenţiale au făcut prăpăd în mai multe oraşe din ţară: "Cu barca trecem! Pompierii nu stiu să treacă, dar noi trecem"

După secetă, au venit inundaţiile. În mai multe oraşe din ţară, ploile torenţiale de doar câteva minute au transformat străzile în adevărate canale navigabile. Mai mulţi şoferi s-au ales cu maşinile avariate în Cluj, iar la Galaţi, pompierii au intervenit pentru a scoate apa din mai multe gospodării. Arhiepiscopul Dunării de Jos a mulţumit divinităţii pentru că seceta a luat sfârşit.  

de Redactia Observator

la 10.08.2022, 21:18

Vezi și

O ploaie de câteva zeci de minute a transformat străzile din Cluj-Napoca în adevărate lacuri. Oraşul s-a scufundat, iar traficul a fost infernal. Şoferii au fost nevoiţi să treacă prin apa care aproape ajungea la uşile maşinilor. Şi trotuarele au fost acoperite de ape. 

Prăpăd după secetă

În localitatea Floreşti de lângă Cluj-Napoca, maşinile s-au transformat în bărci. 

Reporter-locuitori- A intrat (n.r. apă) la motor?

Pe acelaşi subiect

- Cred, nu ştiu. Ce să facem? Acesta este Floreştiul. 

- Aşa e la fiecare ploaie? 

- Aici, da. 

O parcare subterană din Floreşti a devenit un lac, cu apa adâncă de un metru. O bucată de placaj de câţiva metri a plutit în derivă printre maşini. 

Şi la Galaţi, ploile abundente au făcut din trafic un coşmar. Şoseaua de centură a oraşului a devenit drumul melcului. 

"Cu barca! Pompierii nu stiu să treacă, dar noi trecem". 

Eugen Chiriță, purtător de cuvânt ISU Galaţi: Am intervenit pentru extragerea apei din patru curţi din municipiul Tecuci şi o curte din localitatea Umbrănuţi. S-au mai înegistrat şi patru copaci căzuţi

Ploaia a fost văzută ca o binecuvântare divină de Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a mulţumit divinităţii. "Mi-ai arătat cât de bogate sunt lacrimile Tale, Născătoare de Dumnezeu, care curăţă, vindecă".

La Baia Mare, potopul a inundat mai multe locuinţe şi oamenii au avut nevoie de ajutorul pompierilor. 

Localnic: A început să curgă (n.r. apă) consistent şi a crescut nivelul. Undeva... până pe aici, de maşină. Apoi a început să ne inunde garajele. La vecinul, la vecina, la mine, cam o palmă, aşa. 

Parcul Municipal din Baia Mare s-a transformat în câteva minute în lacul Muncipial. Mai mulţi tineri care au ieşit la plimbare s-au adăpostit pe unde au putut din calea ploii. 

Ploile s-au mutat în sudul ţării pe parcursul zilei de astăzi. 16 judeţe vor rămâne sub avertizări cod portocaliu şi galben de ploi torenţiale, intensificări ale vântului şi grindină până în zori. Vestea bună este că precipitaţiile vor reduce în anumite zone efectele secetei, iar temperaturile vor fi plăcute până la finalul săptămânii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Ploile torenţiale au făcut prăpăd în mai multe oraşe din ţară: "Cu barca trecem! Pompierii nu stiu să treacă, dar noi trecem"